Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce a murit de fapt Elvis Presley. Autopsia lui a fost sigilată, dar un medic și fosta iubită au vorbit

De ce a murit de fapt Elvis Presley. Autopsia lui a fost sigilată, dar un medic și fosta iubită au vorbit
După ce Elvis Presley a fost găsit mort pe podeaua băii din casa lui Graceland, pe 16 august 1977, au apărut numeroase zvonuri despre cauza decesului său.

Aducând și mai mult mister, familia sa a sigilat imediat raportul autopsiei. Unii au spus că  Elvis Presley a suferit un atac de cord în timp ce se afla la toaletă. Alții credeau că anii de abuz de droguri i-au cauzat moartea prematură, la vârsta de 42 de ani.

Cu siguranță, ultimii ani din viața lui Elvis nu au fost trăiți într-un stil de viață sănătos.  A avut o asistentă și se pare că a refuzat să facă baie pe tot parcursul anului 1975, motiv pentru care i-au apărut răni pe corp.

El suferea de constipație cronică și avea un scaun compactat de patru luni, așezat în intestin. Cântărețul a luat și un cocktail de droguri. I s-au prescris aproape 9.000 de pastile, flacoane și injecții în cele șapte luni de dinaintea morții sale.

Elvis Presley a fost găsit dezbrăcat în baie

Prietena sa, Ginger Alden, l-a găsit fără suflare cu pijamaua în jurul gleznelor și fundul în aer. Părea că ar fi căzut înainte să se așeze pe toaletă. Din scena tulburătoare, Ginger, care avea doar 21 de ani la acea vreme, a scris în memoriile sale: „Brațele lui erau așezate pe pământ, aproape de părțile sale intime, cu palmele orientate în sus. Era clar că, din momentul în care a aterizat pe podea, Elvis nu se mișcase. I-am întors cu blândețe fața către mine. Vârful limbii îi era încleștat între dinți. Fața îi era pală. Am ridicat ușor o pleoapă. Ochii lui priveau drept înainte și avea sânge”.

O autopsie a fost efectuată în aceeași zi, dar raportul a fost sigilat imediat timp de 50 de ani de către familie. Acest lucru a provocat o serie de speculații cu privire la ceea ce l-a ucis. Dan Warlick, anchetator șef al biroului medicilor de stat din Tennessee, a participat la autopsie și a alimentat teoria populară conform căreia Elvis a murit în timp ce se străduia să meargă la toaletă.

„Constipația cronică a lui Presley, rezultatul anilor de abuz de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală și consumului de alimente bogate în grăsimi, cu conținut ridicat de colesterol, a adus la ceea ce este cunoscut sub numele de manevra lui Valsalva, stingându-i inima”, a spus Dan Warlick.

Alții au susținut că a murit din cauza unei supradoze de droguri. Atunci când ancheta a fost redeschisă în 1994, legistul Joseph Davis nu a fost de acord: „Poziția corpului lui Elvis Presley a fost de așa natură încât era pe punctul de a se așeza pe toaletă când s-a produs tragedia. El a căzut cu față pe covor, cu spatele în aer. Dacă ar fi fost o supradoză de droguri, Elvis ar fi căzut treptat într-o stare de somn din ce în ce mai mare. El și-ar fi ridicat pijamaua. S-ar fi târât până la ușă pentru a căuta ajutor. Durează ore întregi să mori din cauza unei supradoze de droguri”.

Autopsia lui Elvis Presley va fi deblocată în 2027

Rezultatele autopsiei urmează să fie deblocate în 2027. Până atunci, cea mai mare perspectivă asupra misterioasei morți a vedetei a venit de la medicul californian Forest Tennant. El a revizuit raportul în timp ce îl apăra pe medicul lui Elvis, Dr. George Nichopoulos, care a fost acuzat ulterior de prescrierea excesivă de droguri.

În tinerețe, Elvis a fost extrem de în formă, jucând fotbal și practicând arte marțiale. El a început să abuzeze de droguri, inclusiv amfetamine, opioide și sedative în adolescență. Se știe că vedeta a avut o dietă îngrozitoare. Dar pentru Tennant, acest lucru nu a fost suficient pentru a explica lunga listă de boli care l-au afectat pe starul rock and roll de la sfârșitul anilor 1960 încoace.

Mai întâi s-a plâns de dureri de spate și insomnie, infecții oculare și dureri de cap. În 1973 a fost dus de urgență la spital într-o semi-coma și a fost găsit suferind de icter, suferință respiratorie severă, abdomenul distins , constipație, ulcer și hepatită. A fost internat din nou în 1975 cu tensiune arterială crescută, colesterol ridicat și o afecțiune numită megacolon, prin care intestinul gros devine distins și poate permite toxinelor să inunde corpul.

Elvis Presley a suferit o leziune gravă la cap

Elvis Presley a avut cel puțin patru supradoze care l-au dus aproape de moarte, care l-au lăsat inconștient. A avut nevoie de resuscitare, iar inima lui era dublă față de dimensiunea normală. Forest crede că totul s-a datorat unei leziuni grave la cap pe care a suferit-o în 1967, care a declanșat o tulburare inflamatorie autoimună progresivă.

După părerea sa, așa cum a fost publicat într-o lucrare medicală din 2013, când Elvis s-a împiedicat de un cablu de televiziune într-o cameră de hotel de la Hollywood și s-a lovit de cadă, rănirea a fost atât de gravă încât a determinat dislocarea țesutului cerebral și filtrarea în circulația sângelui. Acolo, corpul a identificat problema ca fiind străină. Prin urmare, a produs anticorpi pentru a o distruge, declanșând hipogammaglobulinemia, o tulburare a sistemului imunitar al organismului.

La acea vreme, nu se știa prea multe despre afecțiunile autoimune. În zilele noastre se știe că provoacă majoritatea simptomelor pe care Elvis le-a prezentat, de la dureri cronice, comportament irațional, obezitate și organe mărite și bolnave, cum ar fi inima și intestinele.

Sursă: mirror.com

Exclusiv. Cum o răsfață Bianca Drăgușanu pe fiica sa

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre