Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce ar fi prințul Charles un rege „nepotrivit”. Argumentele unui biograf

De ce ar fi prințul Charles un rege „nepotrivit”. Argumentele unui biograf
Se spune că așteptarea unei plăceri este ea însăși plăcere. Dar suntem siguri că discursul se aplică și unui în cazul unui regat?  Adică în cazul unui moștenitor la tron care așteaptă să îi vină momentul?

În cazul moștenitorului tronului Regatului Unit al Marii Britanii cei îndreptățiți spun că s-ar aplica contrariul, iar experții explică de ce ar fi prințul Charles un rege „nepotrivit”.

La aproape 73 de ani și în așteptarea momentului său de aproape zece ani, fiul reginei Elisabeta II este cel mai în vârstă moștenitor al tronului pe care istoria britanică l-a cunoscut vreodată. Nu se poate spune că nu a avut timp să se pregătească pentru ziua cea mare, dar când (și dacă va veni vreodată) va fi cu adevărat un rege bun?

În regat sunt destule voci gata să nege acest lucru. Clive Irving, expert în Casa Regală și autor al volumului „The Last Queen”, o biografie actualizată a vieții reginei Elisabeta, e una din vocile care îl prezintă pe Charles în culori deloc favorabile.

Părerea expertului. De ce ar fi prințul Charles un rege „nepotrivit”

În timpul unui interviu acordat Today’s Australia Extra, biograful a declarat că prințul Charles ar fi un rege „total nepotrivit”. Nu se sfiește să îl numească fosilizat – „o figură din secolul al XVIII-lea”. Asta, în comparație cu mama sa „decisiv mai modernă și atemporală”.

De modă veche și demodat, lui Charles „îi place să se înconjoare cu lingușitori, ceea ce nu este deloc pozitiv pentru un conducător”.

Este, mai degrabă o dovadă, potrivit biografului, a modului în care poate reprezenta o amenințare pentru monarhie. De fapt, dacă Charles ar urca pe tron ​​ar putea conduce instituția „până la pragul prăpastiei”, mai crede expertul. Iar Elisabeta ar fi ultima regină a Angliei. Aceasta e viziunea catastrofală care l-a inspirat pe Irving în chiar alegerea titlului cărții sale, notează Elle.com.

Cu siguranță nu sunt comentarii măgulitoare pentru prințul Charles, care par să găsească justificare în incapacitatea sa de a înțelege cum într-o monarhie persoana nu este importantă, ci coroana, instituția în sine.

Cum depășește Regina Elisbeta II problemele cu prințul bolnav și scandalul Megxit

Elisabeta a II-a a înțeles încă din primul moment, când a devenit regină în 1952, că trebuia să hrănească misterul. „Nimeni (să) nu știe ce crezi, ce simți, care este părerea ta” – acesta pare a fi un motto al suveranei.

De fapt, suverana, notoriu echilibrată în alegerea cuvintelor, a menținut întotdeauna relații excelente cu reprezentanții tuturor partidelor. Dar și cu cei 14 miniștri care s-au succedat de la Winston Churchill, din anul aderării ei la tron. Potrivit lui Clive Irving, pe scurt, doar Elisabeta ar fi înțeles sensul sarcinii sale și ea singură este (și va putea) să suporte greutatea rolului său fără teama de a fi umbrită de propria faimă.

Sursa foto: Instagram

Vedete de la Hollywood care nu au liceul terminat. Tom Cruise și John Travolta, printre ei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre