Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în colțurile casei

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în colțurile casei
Bicarbonatul de sodiu trebuie să fie nelipsit din casele noastre. Iată la ce este extraordinar.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru multe afecțiuni. Sunt însă trucuri mai puțin cunoscute.

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în colțurile casei

Mirosuri grele în pantofi? Bicarbonatul vă este de un real ajutor. Tot ce trebuie să faceți este să presărați bicarbonat în interior, dar și în șosete. Pentru a vă reîmprospăta respirația, faceți gargară cu o jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu dizolvat în apă. Totodată, acest remediu previne și apariția aftelor bucale și ajută la vindecarea lor.

Pentru a scăpa de părul gras, puneți puțin bicarbonat în șampon și veți scăpa de aceste probleme. Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din casă, faceți săculeți parfumați de cameră în care să puneți bicarbonat. Iar ca să scăpați de furnici, gândaci sau alte insecte, presărați bicarbonat pe la colțurile casei. Iar dacă aveți iepurași care să strică grădina, presărați prin grădină bicarbonat.

Spălați dinții cu bicarbonat

Pentru ca roșiile să aibă gustul delicios din copilărie, specialiștii presară bicarbonat pe pământul unde acestea cresc. Tot bicarbonatul este excelent și pentru a alunga mirosul neplăcut din litiera pisicuței.

Pentru a preveni apariția cariilor dar și a curăța dinții pătați, spălați-vă odată pe săptămână tot cu bicarbonat. Pentru ca florile să fie mult mai timp proaspete, adăugați puțin bicarbonat în apă. De asemenea, acesta este foarte bun pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din frigider, iar dacă este pus în scrumieră, va reduce și mirosul neplăcut de țigară.

Alungă transpirația

Mirosul de transpirație este neplăcut pentru oricine, dar dacă veți folosi bicarbonat în loc de deodorant, ați scăpa pentru totdeauna de această mare problemă. O baie cu bicarbonat este recomandată atunci când vă confruntați cu mâncărimi la nivelul pielii.

Nu în ultimul rând, multe studii au arătat că bicarbonatul poate ajuta ca tratamentul cu chimioterapie să fie mult mai eficient. Cel mai indicat ar fi ca înainte ca a mânca fructe și legume să le țineți în puțină apă în care ați dizolvat bicarbonat.

Sursă foto: antena1

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre