Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce este bănuit premierul Trudeau că și-a înșelat soția. Sophie Trudeau: „Nicio căsătorie nu este ușoară”

De ce este bănuit premierul Trudeau că și-a înșelat soția. Sophie Trudeau: „Nicio căsătorie nu este ușoară”
Întreaga planetă a aflat că premierul Canadei, unul dintre politicienii puternici ai lumii, divorțează după 18 ani de căsnicie. Așa cum se știe deja, anunțul a fost făcut oficial chiar de cuplu Justin și Sophie Trudeau. Soții au spus că vor avea împreună grijă de cei trei copii, dar nu au spus nimic despre motivul care a condus la destrămarea familiei.

De-a lungul timpului, în media canadiană au existat zvonuri că Justin Trudeau, tânăr politician și fiu al unui premier al Canadei cu patru mandate, și-ar înșela soția pe care o cunoaște din copilărie. Unii le-au considerat atacuri din partea opozanților conservatori. Dar, în anul 2014, înainte de alegerile din 2015 unde figura ca un candidat important al partidului său, Justin Trudeau a fost întrebat într-un interviu despre aceste zvonuri. Se dorea astfel lămurirea unei situații care ar fi fost exploatată în timpul campaniei electorale.

Daily Mail a scos acum la lumină acel interviu din arhivele CBC (Canadian Broadcasting Corporation), înregistrat în octombrie 2014.

Trudeau a fost întrebat despre căsătoria sa și dacă el sau soția sa au fost infideli.

„Căsnicia noastră nu este perfectă și am avut suișuri și coborâșuri dificile, totuși Sophie rămâne cea mai bună prietenă a mea, partenera mea, dragostea mea.

„Suntem sinceri unul cu celălalt, chiar și atunci când doare”, a spus el.

Jurnalistul Evan Solomon, cel care a luat interviu candidatului la alegerile din 2015, a întrebat dacă „suișurile și coborâșurile” sunt codul pentru „aventuri extraconjugale”, iar Trudeau a răspuns: „Nu”.

„Suntem sinceri unul cu celălalt, chiar și atunci când doare”, a spus el.

„Vrem să devenim mai apropiați ca indivizi de-a lungul vieții noastre și amândoi suntem visători și vrem să fim împreună cât mai mult timp. Sunt fericit că a trebuit să trecem prin asta.”

El a clarificat că se referea la „tipurile de provocări prin care trece orice căsnicie adevărată”.

Justin Trudeau a mărturisit că soția sa uneori îi „urăște” slujba

„Am o slujbă foarte dificilă, foarte presantă. Toată lumea știe cât de provocator este să echilibrezi responsabilitățile familiale cu un loc de muncă care mă duce în deplasări prin țară și muncesc extrem de mult.

Sunt momente când îmi urăște slujba și mă urăște pentru că îmi iubesc meseria.

Există momente, sunt momente când înțelege cât de mare este oportunitatea și responsabilitatea pentru noi să servim această țară care ne-a oferit atât de mult”, a mai spus Trudeau în interviu.

Soția lui Trudeau: „Nicio căsătorie nu este ușoară”

Într-un interviu din anul următor, cu Globe and Mail din Canada, Sophie Trudeau a fost mai puțin deschisă la răspunsurile la întrebări decât soțul ei.

„Întrebați dacă orice s-a întâmplat în viața noastră – nu spun că s-a întâmplat sau nu – ca și cum am răspunde la asta”, a declarat ea pentru Globe and Mail din Canada.

Ea a adăugat: „Vă pot spune imediat că nicio căsătorie nu este ușoară. Sunt aproape mândră de faptul că am avut greutăți, da, pentru că vrem autenticitate. Vrem adevăr”.

Cine este omul politic Justin Trudeau, cel mai tânăr premier al Canadei

În România, cariera politică a lui Justin Trudeau ar fi fost catalogată ca „nepotism”, deoarece este fiul unui politician de vază al țării. În Canada este ascensiunea lui este considerată tradiție și siguranța unui important bagaj politic.

Justin Trudeau are 51 de ani (n. 25 decembrie 1971, Ottawa, Ontario , Canada) și a devenit prim-ministru al Canadei în 2015, ca lider al Partidul Liberal, din 2013 și până în prezent. Este fiul unui prim-ministru al Canadei cu patru mandate, Pierre Trudeau.

Justin Trudeau, premierul Canadei, respectat în Europa

Celebrul site Britannica prezintă fișa biografică a premierului Canadei, din care spicuim cele mai relevante etape, pentru ca cititorii români să cunoască mai bine cine este unul dintre bărbații puternici ai lumii.

Nașterea lui Justin Trudeau în noaptea de Crăciun al primului cuplu din Canada a fost actul de deschidere într-o viață trăită în mare parte în ochii publicului. Când Trudeau avea șase ani, părinții lui au divorțat, iar mama lui, Margaret a părăsit singură domiciliu conjugal. Era cu 29 de ani mai tânără decât soțul ei, fiica parlamentarului liberal James Sinclair, și ținta zvonurilor că ar fi avut relații de dragoste cu staruri rock și alte celebrități. Drept urmare, Trudeau și cei doi frați ai săi mai mici au fost crescuți de un tată singur, care și-a condus țara timp de 15 ani (1968–79; 1980–84).

După ce a studiat la Collège Jean-de-Brébeuf, aceeași școală privată de limbă franceză iezuită din Montreal pe care a urmat-o tatăl său, Trudeau a obținut o licență în limba engleză la Universitatea McGill (1994). Apoi a lucrat ca instructor de snowboard în timp ce a obținut o diplomă în educație de la Universitatea din British Columbia (B.Ed., 1998). Apoi a predat la liceul Matematică franceză și la o școală primară în Vancouver.

În 2000, la vârsta de 28 de ani, a rostit un elogiu elocvent și emoționant la înmormântarea tatălui său, care l-a aruncat în lumina reflectoarelor naționale. Președintele Partidului Liberal i-a propus să intre în partid, apoi, în 2008, Trudeau a candidat și a câștigat un loc în Parlamentul canadian.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre