Simona Ionescu / Redactor Șef

De neimaginat! Nu vom mai cumpăra carne de miel de Paște. Prețurile depășesc orice limită

De neimaginat! Nu vom mai cumpăra carne de miel de Paște. Prețurile depășesc orice limită
An de an, tradiția spune că de Paște carnea de miel nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor. Din păcate, totul s-ar putea schimba în acest an.

Prețurile ridicate din ultima perioadă le fac viața un calvar românilor. Ce vor mânca de Paște.

De neimaginat! Nu vom mai cumpăra carne de miel de Paște. Prețurile depășesc orice limită

Românii nu mai pot face față cheltuielilor. După ce facturile de gaze și lumină le-au luat ultimii bani din portofel, se întreabă îngroziți ce vor pune pe masa tradițională de Paște. Se pare că mult așteptata friptură de miel, va lipsi anul acesta așa că o vom înlocui, în cel mai bun caz, cu carne de pui sau curcan. Și asta, dacă ne vom permite… Crescătorii de miei au anunțat deja că prețul unui kilogram va ajunge să fie între 40-45 de lei.

Unul dintre fermieri a vorbit pentru Observatornews.ro despre scumpiri, afirmând totodată că s-ar putea și ei să rămână cu mieii. Aceștia au crescut, au ajuns acum la circa 20 de kilograme/bucată și se așteaptă să nu aibă cumpărători. De ce s-a ajung la un asemenea preț?

Crescătorii spun că furajele s-au scumpit cu 30-35%, iar fermierii se chinuie să acopere costurile imense din acest moment. Cei mai norocoși dintre români care nu vor să renunțe la tradiție fie vor cumpăra mai puțin, fie vor împărți un miel.

Cât vor costa ouăle de Paște

Nici la capitolul ouă situația nu stă mai bine. În acest moment, în piețele din România ouăle cumpărate de la crescători se vând la prețul de 1.30-1.50 lei/bucată. Aceștia spun că până la Paște mai mult ca sigur vor fi obligați să crească prețul. Cine vrea să se delecteze cu ouă de rață, trebuie să știe că prețul acestora se ridică la minim 2 lei/bucată.

Paște cu ouă exotice

Cei cu dare de mână pot opta pentru ouăle de struț care, în ultima perioadă, au devenit atracția meselor de Psaște. În plus, doar câteva ouă pot hrăni întreagă familie. Crescătorii de struți susțin că acestea au foarte puțin colesterol, iar dintr-un singur ou pot mânca până la zece persoane. Oul de struț este extrem de gustos și mult mai puțin gras decât cel de găină. Pentru a fierbe un ou de struț e nevoie de o oră și jumătate, iar prețul unuia se ridică la 100 de lei.

Sursă foto: sansanews

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre