Simona Ionescu / Redactor Șef

De pe plaja din Mykonos, direct după gratii. Cum a fost prins afaceristul dat în urmărire Dragoș Săvulescu

De pe plaja din Mykonos, direct după gratii. Cum a fost prins afaceristul dat în urmărire Dragoș Săvulescu
Căutat în Europa de luni bune, omul de afaceri are o condamnare definitivă de 5 ani și jumătate cu închisoarea. El va ajunge în penitenciar după ce va fi extrădat.

Autoritățile elene au confirmat că a fost prins afaceristul dat în urmărire Dragoș Săvulescu. Omul de afaceri e condamnat la închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia. El a fugit din România când i-a fost clar că va primi sentință definitivă cu executare.

Hotărârea finală a fost pronunțată în data de 12 martie 2021 de instanța supremă. Aceasta a respins contestaţia la executare formulată de fostul finanţator al clubului Dinamo. Acesta ceruse să îi fie anulată condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia. Săvulescu a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu și pentru că a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care a prejudiciat statul român cu 112 milioane de euro.

Cum a fost prins afaceristul dat în urmărire Dragoș Săvulescu

Poliția a anunțat că Săvulescu a fost prins duminică noaptea de autoritățile din Grecia pe insula Mykonos. Aceasta e cunoscută drept insula petrecăreților, fiind renumită pentru cluburile de fițe.  „Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, informează Poliția Română.

Amintim că omul de afaceri a fugit din țară înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia. Acolo, Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare. Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, cu suspendare pe teritoriul Italiei.

În 9 februarie 2019, omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internațională. Asta după cea fost căutat de polițiști pentru ca aceștia să pună în aplicare sentința de cinci ani și șase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța, în care a fost condamnat și Radu Mazăre.

Cât era căutat de poliție, Săvulescu a jucat în filme, la Hollywood

Rețete și vedete a dezvăluit în exclusivitate că în timp ce era căutat de poliție, Săvulescu a ajuns și la Hollywood, unde a jucat într-un film de scurtmetraj. Pelicula se numește „A Way Out”, și a fost filmată în Los Angeles, fiind lansată pe 1 noiembrie 2020. În film, Dragoș Săvulescu joacă rolul unui bărbat înalt și misterios. Regizor este kosovarul Blerim Gjoci, iar producătoare este soția lui Săvulescu, Angela Martini, model albanezo-elvețian.

Nu a fost pentru prima dată când fostul finanțator dinamovist apărea într-un film. Scurt metrajul este al șaselea film al lui Săvulescu care apare pe imdb (Internet Movie Database) dar și primul scurt metraj după o serie de lung metraje. Dintre acestea amintim „Criminal” din 2016. I-a avut ca parteneri pe ecran pe actorii Kevin Costner, Ryan Reynolds, dar și pe Gary Oldman și Tommy Lee Jones.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre