Simona Ionescu / Redactor Șef

Decedat de covid, dispărut. Sicriul de zinc a fost aruncat la groapa de gunoi. Ce zic anchetatorii

Decedat de covid, dispărut. Sicriul de zinc a fost aruncat la groapa de gunoi. Ce zic anchetatorii
Un sicriu de zinc al unui decedat de covid a fost aruncat la groapa de gunoi la marginea Capitalei, conform gândul.ro. Cadavrul e de negăsit, iar în urmă a rămas doar brățara de identificare. Ce zic anchetatorii.

Anchetatorii au de-a face cu un caz bizar, petrecut chiar la marginea Bucureștiului. Un sicriu de zinc gol a fost găsit la o groapă de gunoi, însă cadavrul celui decedat lipsea cu desăvârșire. Pandemia a schimbat total regulile de înhumare în cazul celor decedați de covid-19. Astfel, decedații sunt îngropați în sicriu sigilat, dezbrăcați și băgați în saci, peste care se toarnă dezinfectant. 

Oamenii legii spun că deși populația respectă în mare parte aceste reguli, mai sunt și excepții. S-ar fi dezvoltat astfel o adevărată mafie care obține profit ajutând oamenii să-și înmormânteze rudele conform vechilor obiceiuri creștinești. Toate acestea ilegal. Astfel se pare că s-ar explica descoperirea ciudată. 

Decedat de covid, dispărut dintr-un sicriu de zinc. Anchetatorii caută făptașii 

Descoperirea de la marginea Bucureștiului i-a pus pe jar pe anchetatori. Totul s-a aflat în momentul în care cineva a sunat la 112 și a anunțat că a găsit un sicriu de zinc. Conform surselor cotidianului Gândul, la aceeași groapă de gunoi s-ar fi găsit și brățara de identificare a celui decedat. Sicriul din zinc fusese deschis după ruperea sigiliilor. Se pare că decedatul ar fi fost repatriat din Marea Britanie, conform brățării de identificare. 

Aceleași surse citate spun că trupul defunctului ar fi fost extras din coșciugul respectiv și mutat într-unul clasic, din lemn. Apoi, acesta ar fi fost îmbălsămat într-un garaj, de un doctor, care i-ar fi făcut rost inclusiv de un alt set de acte, ce au permis o înmormântare după datină. Drept urmare, mortul a fost îmbrăcat și băgat în biserică, pentru slujbă, în timp ce capacul coșciugului a fost ținut deschis pe durata întregii procesiuni. 

Anchetatorii au transmis că nu pot da multe date, întrucât ancheta este în curs de desfășurare, însă pe lista de suspecți s-ar afla reprezentanții unei firme de pompe funebre, dar și câțiva funcționari publici. 

Foto: Facebook

Ce mesaje au scris artiștii la aflarea veștii că a murit Cornelia Catanga. „În glasul ei picură lacrima viorilor”

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre