Simona Ionescu / Redactor Șef

Decizie implacabilă la Târgu Mureș după ce Mihai Leu a accidentat doi copii. I s-a deschis dosar penal

Decizie implacabilă la Târgu Mureș după ce Mihai Leu a accidentat doi copii. I s-a deschis dosar penal
La Târgu Mureș a fost luată o decizie care  afectează viața întregii comunități. Oamenii sunt șocați.

Așa cum probabil știți, în acest weekend, Mihai Leu, care participa cu mașina sa la un raliu prin oraș, a rănit doi copii, după ce vehiculul pe care îl pilota a ieșit în decor. După modelul  Monaco, în oraș se desfășura Super Rally, un eveniment automobilistic de importanță națională. Edilul din Târgu Mureș a anunțat că este ultima dată când a mai permis competiția, iar organizatorii vor trebui ca pe viitor să caute alt loc.

Primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, a anunţat, sâmbătă, după accidentul din timpul competiţiei Super Rally, când monopostul pilotat de Mihai Leu a scăpat de sub control într-un viraj, a lovit un parapet, iar doi copii au fost răniţi uşor, că nu va mai permite organizarea acestei competiţii în oraş şi nici a altora similare, transmite Agerpres.

„Siguranţa copiilor noştri este cea mai importantă! În niciun caz nu voi mai permite organizarea Super Rally sau a unor evenimente similare în Târgu Mureş. Accidentul din această după-amiază a dovedit că, deşi organizatorii iau toate măsurile de precauţie, pericolul nu poate fi exclus. Unul dintre concurenţi a părăsit traseul stabilit, s-a izbit de gardurile metalice, iar doi copii au fost răniţi. Poliţia a deschis o anchetă penală în acest caz. În calitate de primar, solicit autorităţilor competente informaţii cu privire la acest incident”, a scris primarul Soos Zoltan pe Facebook.

Pilotul Mihai Leu a fost extrem de afectat de accidentul de sâmbătă

„Am pus frână, înainte de un viraj, a plecat maşina foarte tare pe frânare, am încercat să redresez, dar nu am reuşit în măsura în care am sperat. Am lovit un gard şi acel gard a căzut peste câţiva oameni, din păcate un copil este lovit. Are o tăietură la picior. Am vorbit cu mama lui, era puţin speriat. Îmi pare nespus de rău, este ceva incredibil, nu pot să vă descriu ce sentimente am, dar sper să pot să vorbesc cu ei. Sper să ne împrietenim, asta e cel mai frumos – să îi fac şi eu un cadou. (…)

Pentru mine supărarea este aşa de mare încât nu vreau să mă gândesc la asta. Mă gândesc că s-a întâmplat şi sper ca acest băiat să fie bine (…) El, săracul, a venit la cursă să vadă maşinile. (…) Sincer, nu te gândeşti niciodată în momentul în care te urci la volan ce rău poate întâmpla, dar, din păcate, este un sport de viteză şi sunt momente în care probabil nu reuşeşti să faci tot ce ţi-ai dorit tu”, a declarat presei Mihai Leu.

A fost deschis dosar penal

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a precizat că incidentul a avut loc la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Borsos Tamas.

„Un autoturism de curse condus de un bărbat, de 54 de ani, a acroşat un gard de siguranţă, rănind, totodată, doi minori, de 6 şi 8 ani, aflaţi după gard. Ambii copii au fost transportaţi la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Sursa foto: Europa FM, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre