Simona Ionescu / Redactor Șef

Denise Rifai face lumină în scandalul cu Realitatea TV. Niciodată nu a fost vorba de…

Denise Rifai face lumină în scandalul cu Realitatea TV. Niciodată nu a fost vorba de…
Scandalul dintre postul de televiziune Realitatea TV și jurnalista Denise Rifai este departe de a se fi încheiat. Între părți există un proces care ar putea aduce mari surprize.

Denise Rifai a dat în judecată Realitatea TV după ce a părăsit postul de televiziune pentru un contract la Kanal D. Jurnalista e nemulțumită de faptul că emisiunea pe care o avea ea înainte de plecare la postul de televiziune menționat anterior, îi aparține ca format, nume și concept și, ca atare nu ar fi trebuit continuată după plecarea ei.

În momentul în care Denise Rifai a decis să părăsească Realitatea TV pentru a lucra la Kanal D, primul post de televiziune a continuat să difuzeze emisiunea încă doi ani, cu o altă prezentatoare. Mai recent, televiziunea a modificat valențele emisiunii, schimbându-i numele în România suverană.

Cum încearcă postul de televiziune să o discrediteze pe Denise Rifai

Denise Rifai a dat postul de televiziune în judecată pe motiv că formatul și numele emisiunii îi aparține. Mai mult, formatul emisiunii a fost înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) de către jurnalistă, lucru dovedit deja de aceasta în instanță, în timp ce Realitatea TV spune exact invers. Și mai mult decât atât.

Conform Cancan.ro, se pare că oamenii din conducerea postului de televiziune încearcă, prin diverși interpuși, să întărească ideea că Denise Rifai ar vrea, de fapt, foloase materiale, drept pentru care s-a adresat instanței.

„Nu am cerut în niciun moment despăgubiri de la Realitatea Media. Nu am nevoie de absolut nimic. Procesul pe care îl am este pentru că Realitatea Media contestă faptul că eu am drept de marcă pe Legile puterii, care este un format creat de mine”, a dezvăluit Denise Rifai, pentru sursa citată.

Denise Rifai depusese la OSIM actele necesare înregistrării licenței pentru Legile puterii, însă înregistrarea a devenit efectivă  abia în proximitatea datei la care a semnat cu Kanal D.

Jurnalista a activat la Realitatea TV vreme de nouă ani, acest post de televiziune fiind cel prin intermediul căreia jurnalista și-a început cariera de succes.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre