Nu doar farmaciștii sunt implicați în rețelele de trafic de droguri, ci și profesorii. Iată ce au descoperit polițiștii și reprezentanții DIICOT.
Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut recent o descoperire șocantă. În Buzău, două cadre didactice făceau bani frumoși din vânzarea de droguri sintetice, deosebit de periculoase. Un alt profesor din Bacău avea chiar o seră în grădina bunicii, unde cultiva din belșug… canabis.
Cine erau profesorii din Buzău
Profesorii din Buzău care alimentau cu stupefiante vor avea de acum încolo zile grele. E vorba de Mihai Pușcă, care preda economie în două școli din județ și partenera lui, Olivia Diallo, fosta soție a unui fotbalist francez din Liga a II-a, psihopedagog la un liceu pentru tineri cu deficiențe de auz.
Oamenii legii au aflat că cei doi achiziționau droguri de la dealeri din Teleorman, Brăila și Vrancea și plăteau cu criptomonede, folosind o aplicație criptată.
Foloseau o metodă din filmele de spionaj
Ca să nu fie descoperiți, profesorii nu se întâlneau cu cei cărora le vindeau stupefiantele, ci foloseau o metodă cu totul inedită, inspirată din filmele de spionaj. Aceștia plasau drogurile în locuri ferite, după ce cumpărătorii plăteau online și le dădeau coordonatele GPS ale ascunzătorii. Aceștia vindeau droguri sintetice, respectiv binecunoscutul „cristal”, folosit ca alternativă la metamfetamină, dar și de „designer”, canabioide. Din rețea făceau parte alte 23 de persoane.
„Lector consecvent al Bibliei”
Un alt profesor de engleză din Bacău a găsit o altă metodă să vândă droguri. Și-a făcut o seră la bunica în curte, unde cultiva canabis. Cadrul didactic își spunea pe internet „lector consecvent al Bibliei” și cerea 70 lei pe gram. Mai ieftin cu 20 de lei pe gram se vinde canabisul în Târgoviște, unde dealerii au ajuns să achiziționeze drogurile direct de la traficanți, apoi le duceau în școli și licee.
Nici în Caraș Severin lucrurile nu stau mai bine. În acest loc, o parte dintre cumpărători deveneau vânzători, iar drogurile, de la cannabis la ecstasy, amfetamină și cocaină ajungeau Belgia și Germania. Drogurile ajungeau în această parte a țării din vestul Europei prin vama Nădlac II, cu mașina, fiind ascunse printre alimente, pentru ca mirosul acestora să se amestece cu cel al mâncării.
Oamenii legii au făcut descinderi pentru a combate traficul de droguri în 23 de județe. E vorba de 37 de acțiuni, în urma cărora nu mai puțin de 200 de persoane au ajuns la audieri. s
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook