Simona Ionescu / Redactor Șef

Descoperire incredibilă a poliției. Profesor, „lector consecvent al Bibliei”, vindea droguri direct din sera bunicii

Descoperire incredibilă a poliției. Profesor, „lector consecvent al Bibliei”, vindea droguri direct din sera bunicii
Moartea celor doi tineri de la 2 Mai, uciși de un șofer drogat, a scos la iveală lucruri cu adevărat ieșite din comun. Recent, în urma unor percheziții ale poliției și DIICOT s-a aflat cum alimentau profesorii cu droguri elevii.

Nu doar farmaciștii sunt implicați în rețelele de trafic de droguri, ci și profesorii. Iată ce au descoperit polițiștii și reprezentanții DIICOT.

Procurorii DIICOT  și polițiștii au făcut recent o descoperire șocantă. În Buzău, două cadre didactice făceau bani frumoși din vânzarea de droguri sintetice, deosebit de periculoase. Un alt profesor din Bacău avea  chiar o seră în grădina bunicii, unde cultiva din belșug… canabis.

Cine erau profesorii din Buzău

Profesorii din Buzău care alimentau cu stupefiante vor avea de acum încolo zile grele. E vorba de Mihai Pușcă, care preda economie în două școli din județ și partenera lui, Olivia Diallo, fosta soție a unui fotbalist francez din Liga a II-a, psihopedagog la un liceu pentru tineri cu deficiențe de auz.

Profesorii se ocupă cu vânzarea drogurilor. Sursă foto: digi24

Oamenii legii au aflat că cei doi achiziționau droguri de la dealeri din Teleorman, Brăila și Vrancea și plăteau cu criptomonede, folosind o aplicație criptată.

Foloseau o metodă din filmele de spionaj

Ca să nu fie descoperiți, profesorii nu se întâlneau cu cei cărora le vindeau stupefiantele, ci foloseau o metodă cu totul inedită, inspirată din filmele de spionaj. Aceștia plasau drogurile în locuri ferite, după ce cumpărătorii plăteau online și le dădeau coordonatele GPS ale ascunzătorii. Aceștia vindeau droguri sintetice, respectiv binecunoscutul „cristal”, folosit ca alternativă la metamfetamină, dar și de „designer”, canabioide. Din rețea făceau parte alte 23 de persoane.

„Lector consecvent al Bibliei”

Un alt profesor de engleză din Bacău a găsit o altă metodă să vândă droguri. Și-a făcut o seră la bunica în curte, unde cultiva canabis. Cadrul didactic își spunea pe internet „lector consecvent al Bibliei” și cerea 70 lei pe gram. Mai ieftin cu 20 de lei pe gram se vinde canabisul în Târgoviște, unde dealerii au ajuns să achiziționeze drogurile direct de la traficanți, apoi le duceau în școli și licee.

Nici în Caraș Severin lucrurile nu stau mai bine. În acest loc, o parte dintre cumpărători deveneau vânzători, iar drogurile, de la cannabis la ecstasy, amfetamină și cocaină ajungeau Belgia și Germania. Drogurile ajungeau în această parte a țării din vestul Europei prin vama Nădlac II, cu mașina, fiind ascunse printre alimente, pentru ca mirosul acestora să se amestece cu cel al mâncării.

Oamenii legii au făcut descinderi pentru a combate traficul de droguri în 23 de județe. E vorba de 37 de acțiuni, în urma cărora nu mai puțin de 200 de persoane au ajuns la audieri.  s

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre