Simona Ionescu / Redactor Șef

Descoperire îngrozitoare în epava vasului plin cu bogați, lovit de tornadă. Asta s-a întâmplat cu „Bill Gates al Marii Britanii” și fiica sa

Descoperire îngrozitoare în epava vasului plin cu bogați, lovit de tornadă. Asta s-a întâmplat cu „Bill Gates al Marii Britanii” și fiica sa
Patru cadavre au fost găsite în epava superiahtului magnatului Mike Lynch, cele două fiind ale acestuia și al fiicei sale, în vârstă de 18 ani. Mike Lynch era cunoscut ca Bill Gates al Marii Britanii.

Cunoscut drept „Bill Gates al Marii Britanii”, Mike Lynch se bucura de o „călătorie a victoriei” pentru a sărbători câștigarea procesului său de fraudă din SUA privind vânzarea firmei sale de tehnologie Autonomy către Hewlett-Packard, în valoare de 8,3 miliarde de lire sterline.  Iahtul scufundat pe care au fost găsite cele patru cadavre costa 30 milioane de lire sterline.

Majoritatea echipajului de la bordul superyachtului lui Mike Lynch a supraviețuit pentru că se afla pe punte

Un al cincilea cadavru a fost, de asemenea, găsit în epava iahtului, dar nu a fost încă recuperat. Echipele de căutare au făcut aceste descoperiri tragice miercuri, în timp ce se ocupau de cercetarea ruinelor velierului de lux. Printre trupurile fără viață este cel al lui Mike Lynhch cunsocut ca Bill Gates al Marii Britanii și al fiicei sale, de doar 18 ani.. 

Acesta s-a scufundat în largul coastei Siciliei după ce a fost lovit de o furtună de apă, numită și „lebădă neagră”, luni dimineața. Cei care încă nu au fost găsiți sunt Jonathan Bloomer, șeful Morgan Stanley, soția sa Judy și cetățenii americani Chris Morvillo și soția sa, Neda Morvillo, designer de bijuterii.

Sâmbătă a murit, lovit de o mașină, și fostul vicepreședinte al departamentului financiar al Autonomy și coacuzat al lui Lynch, Stephen Chamberlain

Superyacht-ul era ancorat în largul coastei Porticello, lângă Palermo, când a fost lovit de o tornadă deasupra mării, cunoscută sub numele de trombă de apă

Corpul unui membru al echipajului, bucătarul Recaldo Thomas, a fost găsit luni. Majoritatea echipajului de la bordul superyachtului lui Mike Lynch a supraviețuit pentru că erau treji și pe punte, în timp ce pasagerii au rămas dormind în cabinele lor de dedesubt, a sugerat un expert maritim.

Suprinzător, fostul vicepreședinte al departamentului financiar al Autonomy și coacuzat al lui Lynch, Stephen Chamberlain a murit sâmbătă, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce făcea jogging în Cambridgeshire.

Căpitanul vasului, James Cutfield, a fost „interogat timp de peste două ore” de procurorii italieni

Magnatul britanic al tehnologiei Mike Lynch împreună cu soția sa Angela Bacares, care a supraviețuit dezastrului

 

Operațiunea dificilă a scafandrilor a fost îngreunată de probleme, inclusiv de faptul că accesul la cabine a fost blocat de resturi și de nămolul gros care a împiedicat specialiștii să vadă în interiorul ferestrelor. Noaptea trecută căpitanul superyachtului, neozeelandezul James Cutfield, un navigator „foarte respectat” a fost „interogat timp de peste două ore” de procurorii italieni.

Superyacht-ul era ancorat în largul coastei Porticello, lângă Palermo, când a fost lovit de o tornadă deasupra mării. Se așteaptă ca și ceilalți pasageri și membri ai echipajului care să fie interogați de oamenii legii.

Fratele căpitanului, Mark Cutfield, a declarat că James era un „marinar foarte bun” și era „foarte respectat” în Marea Mediterană. El a declarat pentru NZ Herald că James se află în prezent în spital, dar este „bine” și nu are răni „prea dramatice”.

Ambarcațiunea a fost lovită de o tornadă și a dispărut sub valuri „în doar 60 de secunde”

Iahtul Bayesian s-a răsturnat în timpul unei furtuni puternice luni dimineață

Iahtul transporta 10 membri ai echipajului și 12 pasageri când a fost lovit de vânturi cu viteza unei tornade în timpul unei furtuni puternice la ora 5 dimineața, luni, 19 august. Impactul a fost atât de puternic, încât ambarcațiunea s-a scufundat sub valuri, dispărând complet în „doar 60 de secunde”.

Scafandrii au reușit să forțeze intrarea pe navă prin forarea unei găuri printr-un hublou de 3 cm grosime

În timp ce 15 persoane au reușit să ajungă în siguranță, inclusiv o mamă britanică care și-a ținut eroic fetița pe linia de plutire în apele întunecate, șapte persoane au fost date dispărute. Scafandrii au reușit să forțeze intrarea pe navă prin forarea unei găuri printr-un hublou de 3 cm grosime.

Publicația italiană Giornale Di Sicilia a raportat că a fost adus un robot telecomandat pentru a ajuta echipele de căutare. „Robotul” este capabil să opereze pe fundul mării până la o altitudine de 300 de metri și poate continua căutarea între 6 și 7 ore.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre