Oamenii de știință au aflat că frumusețea influențează pozitiv speranța de viață. Este nedrept, dar specialiștii spun că persoanele neatractive mor mai repede decât oamenii frumoși.
Femeile neatractive mor cu doi ani mai devreme decât cele care arată bine
Studiul american publicat în Social Science and Medicine a arătat că bărbații „urâți” trăiesc în medie cu aproape un an mai puțin decât cei care sunt considerați frumoși. Iar femeile neatractive mor în medie cu doi ani mai devreme decât cele care sunt binecuvântate la capitolul înfățișare.
Aspectul fizic al participanților a fost clasificat în șase categorii
Cercetătorii de la Arizona State University și University of Texas din Austin au analizat datele unui studiu de lungă durată care a urmărit peste 8.300 de elevi de liceu din Wisconsin din 1957 până la bătrânețe sau deces în 2022.
Alături de o viață întreagă de date privind sănătatea, cercetătorii au colectat, de asemenea, fotografii din anuare și au însărcinat arbitri independenți să le evalueze atractivitatea.
Aspectul fizic al participanților a fost apoi clasificat în șase categorii, de la cel mai atractiv la cel mai puțin atractiv.
Folosind National Death Index, cercetătorii au comparat, de asemenea, decesele care au avut loc în grup până în 2022 și au constatat că aproape jumătate din eșantion a decedat până la sfârșitul perioadei de urmărire.
„Persoanele care arată mai bine ar putea fi mai sănătoase”
„În general, am constatat că cei a căror atractivitate facială a fost evaluată în sextilul cel mai puțin atractiv au avut un risc mai mare de mortalitate pe tot parcursul vieții. Comparativ cu cei evaluați ca fiind medii sau mari.
Deși nu s-a demonstrat că atractivitatea are un impact direct asupra longevității, aceasta ar putea avea influență, pentru că persoanele care arată mai bine ar putea fi mai sănătoase”, a explicat dr. Sheehan într-un interviu acordat Universității de Stat din Arizona.
„Cei atrăgători, câștigă mai mult”
Atractivitatea ar putea influența în mod direct longevitatea, deoarece numeroase cercetări au arătat că există o componentă genetică a atractivității”. În plus, specialistul spune că persoanele mai atrăgătoare sunt tratate mai bine în interacțiunile de zi cu zi.
„De asemenea, cei atrăgători câștigă mai mult, sunt tratați mai bine de către profesori, sunt mai puțin susceptibili de a comite infracțiuni. Iar atunci când o fac, primesc sentințe mai ușoare”, a adăugat dr. Sheehan.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook