Simona Ionescu / Redactor Șef

Designerul care o îmbracă pe Carmen Iohannis face dezvăluiri. Cât de pretențioasă este soția președintelui României

Designerul care o îmbracă pe Carmen Iohannis face dezvăluiri. Cât de pretențioasă este soția președintelui României
Aparițiile Primei Doamne a României aduc întotdeauna în discuție creațiile vestimentare pe care le poartă. Eli Lăslean, designerul care se ocupă de hainele purtate de Carmne Iohannis a dezvăluit cât de dificil este să lucreze pentru soția președintelui României.

Creatoarea de modă a vorbit despre cea mai grea rochie pe care a făcut-o pentru Carmen Iohannis. De departe, cea mai complicată creația a fost rochia purtată de soția lui Klaus Iohannis la vizita Papei Francisc în România.

 

“Când a venit Papa în România, mi-am dorit și și-a dorit o rochie care să fie serenă, feminină, dar, în același timp, extrem de serioasă și să nu lase la vedere nimic, nici brațe, nici gât.

Nu a fost chiar simplu, dar am reușit să realizăm respectiva rochie, cu care l-a întâmpinat pe Papa, a fost extraordinar de frumoasă. A fost o inspirație pe care am avut-o la un moment dat și o soluție pe care am găsit-o și a fost foarte bine, ” a povestit creatoarea de modă într-un interviu pentru ego.ro.

Eli Lăslean

De altfel, aceasta spune că lucrează foarte mult și cu mare atenție la aceste ținute, pentru că își dorește, ca orice piesă pe care o creează, ca totul să fie perfect. Însă responsabilitatea este cu atât mai mare cu cât imaginea Primei Doamne este dată și de ținutele pe care le afișează.

“Este o mare responsabilitate și este un stres pentru că îmi doresc foarte mult ca fiecare ținută să fie perfectă, să fie impecabilă și în același timp să fie diversă, să fie altceva. Nu este simplu, dar este foarte frumos”, a precizat Eli Lăslean.

“Cred că am făcut absolut tot”

Nu doar creațiile pentru Carmen Iohannis îi aduc satisfacții, ci întreaga sa muncă. Designerul a mărturisit că se simte împlinită știind că, de-a lungul anilor, a făcut multe femei fericite. Nu există rochie pe care să n-o fi creat până acum. În cariera sa, creatoarea a încercat mii și mii de modele.

“Cred că am făcut absolut tot. Nu cred că există ceva pe care nu am exersat. În zeci de ani am făcut mii și mii de modele și la ora aceasta sunt foarte mulțumită. După cum vedeți, am abordat o ținută veselă și plină de optimism pentru că roșu este culoarea bucuriei și culoarea fericirii. Sunt foarte fericită pentru că știu că am făcut fericite sute de mii de femei,” a spus ea.

Aceasta le încurajează pe doamne să poarte ținute asemănătoare cu cele ale Primei Doamne. Oricine poate adapta piesa vestimentară, pentru că este simplă și accesibilă.

“În general, ținutele pe care i le fac sunt destul de simple, au o simplicitate studiată, o eleganță discretă și după părerea mea, sunt foarte accesibile. După părerea mea, stilul First Lady poate să fie adaptat de oricine,” a precizat Eli Lăslean.

Carmen Iohannis a copiat rochia unei regine, pentru a o impresiona pe Jill Biden

Prima doamnă a României s-a întâlnit cu prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, la vizita acesteia în țara noastră, în mai 2022. Amândouă au purtat ținute interesante, însă Carmen Iohannis a preferat să poarte o rochie… copiată.

Așa cum a prezentat, în exclusivitate, Rețete și Vedete, cele două doamne au purtat ținute interesante, atinse de trendul actual al imprimeurilor florale. Trend pe care, totodată, Jill Biden îl etalează de mai mulți ani. Rochiile celor două par fi custom-made, însă cea a lui Carmen Iohannis a ieșit cu totul din tipare. Un amănunt deosebit poate fi scos în relief, și anume faptul că ținuta lui Carmen Iohannis pare a fi „o copie” a ținutei etalate de Regina Matilda a Belgiei.

Rochia roșie cu imprimeu albastru electric a fost purtată la expoziția de sculptură „Vormidable” pe 20 mai 2015 la Haga, Țările de Jos. A fost creată de casa de modă belgiana Natan și a primit aprecieri notabile în presa de modă din întreaga lume. 

„Matilda a Belgiei e culoarea monarhiei”, titra presa internațională în urma acestei apariții.

Mai mult, nu doar rochia e profund asemănătoare, ci chiar și buchetul de flori pregătit de serviciul de protocol este în linie cu cel ținut de Alteță la evenimentul din 2015.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre