Simona Ionescu / Redactor Șef

Detalii bombă despre Visarion Alexa. Unde se ascunde preotul acuzat de agresiune sexuală

Detalii bombă despre Visarion Alexa. Unde se ascunde preotul acuzat de agresiune sexuală
În toamna anului trecut, preotul Visarion Alexa a fost turnat de câteva enoriașe și acuzat de agresiune sexuală. Unde se ascundă acum duhovnicul.

Nimic n-ar fi dat de înțeles că părintele Visarion Alexa, cunoscut pentru sfaturile pe care le dădea credincioșilor, ar putea să aibă un asemenea comportament.

De când a început scandalul, părintele Alexa, fostul paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, din cartierul bucureștean Militari, a preferat să-i lase pe toți să vorbească în spatele său și pur și simplu s-a izolat, nefiind găsit de nimeni. Colegii, ba chiar și cei de la Arhiepiscopie, spun că habar nu au unde e, pentru că nici la telefon nu mai vrea să răspundă

„Nu mai știu absolut nimic”

„Părintele nu răspunde la telefon. Am încercat de câteva ori să stăm de vorbă cu dânsul, dar nu am reușit. Nu mai știm absolut nimic despre dânsul. Atunci, în toamna anului trecut, i s-a comunicat că trebuie să vină la o discuție, la Arhiepiscopie, pe tema celor relatate în presă.

„Ne-a trimis o hârtie prin care a cerut retragerea temporară”

A evitat să facă asta, dar a ținut legătura telefonic cu noi. Apoi, ne-a trimis o hârtie prin care a cerut retragerea temporară, deci pe termen determinat, din rândurile preoților.

Normal că i s-a aprobat, dată fiind situația, urmând ca o decizie ulterioară să fie luată atunci când vom cunoaște și decizia instanței”, a declarat preotul Ștefan Zară, consilier eparhial pe teme legate de cultură și de comunicații media, din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor pentru Impact.

Nici fostul avocat nu mai știe nimic despre Alexa

La rândul său, Teodor Cenușe, ultimul avocat al părintelui Alexa nu știe nimic de soarta preotului. „Nu mai reprezint interesele părintelui. Un alt coleg a preluat dosarul, dar nu vă pot oferi amănunte, fără voia acestuia. Tot ce știu legat de dosar e că acesta se afla, săptămânile trecute, în camera preliminară. Asta este tot!”, a spus fostul apărător.

De altfel, Cenușe a fost al treilea avocat al preotului, după ce a fost apărat de Mariana Mihai și Teodor Cenușe. Cei doi avocați au renunțat la caz, fără să dea detalii. Cât privește situația financiară a acestuia, preotul nu avea probleme cu banii, pe lângă banii câștigați din preoție, acesta administrând alături de soția lui, mai multe grădinițe private din București.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre