Simona Ionescu / Redactor Șef

Dezvăluire bombă. Legătura dintre pedofilul Epstein și fostul președinte, devoalată: „Lui Clinton îi plac tinere…”

Dezvăluire bombă. Legătura dintre pedofilul Epstein și fostul președinte, devoalată: „Lui Clinton îi plac tinere…”
De cohorta de fete exploatate de pedofilul Jeffrey Epstein au profitat oameni de afaceri, oameni cu bani, politicieni și președinți. Ba chiar și cel puțin un prinț. Legăturile devin publice pe măsură ce anumitor dosare ale instanțelor le expiră termenul de secretizare.

Este și cazul bombei care tocmai a  explodat peste ocean: documente dintr-un dosar de judecată arată legătura dintre Jeffrey Epstein și fostul președinte american Bill Clinton. Erau așa apropiați încât pedofilul îi știa clar preferințele sexuale primului om în stat. „Lui Clinton îi plac tinere…”, a afirmat acesta, lucru consemnat din mărturia uneia din numeroasele sale victime abuzate sexual.

„Lui Clinton îi plac tinere…”

Jeffrey Epstein i-a spus uneia dintre victimele abuzului său sexual că fostul președinte american Bill Clinton prefera fetele tinere, potrivit documentelor judecătorești desecretizate săptămâna aceasta. Afirmația bombă provine dintr-o depoziție dată de Johanna Sjöberg. Transcrierea depoziției, obținută de TMZ, arată că „Jeffrey i-a spus Johannei Sjöberg: Lui Clinton îi plac tinere, referindu-se la fete”.

Jeffrey Epstein și Bill Clinton erau foarte apropiați. Primul om în stat zbura cu „avionul deragostei” în scopuri caritabile

De altfel, numele fostului președinte apare de mai multe ori în sutele de pagini de documente judiciare recent desigilate dintr-un proces civil care datează din 2015. Acesta fusese intentat de Virginia Giuffre, una dintre victimele traficului sexual al lui Epstein.

Bill Clinton nu s-a opus ca identitatea sa să fie desecretizată în dosar. În 2019, fostul președinte a recunoscut că a făcut 4 călătorii cu avionul privat al lui Epstein ca parte a eforturilor umanitare derulate de Fundația Clinton. Însă el a negat că ar fi știut despre abuzurile sexuale în care era implicat Epstein. Totodată, Clinton a negat și că ar fi vizitat vreodată insula privată a lui Epstein din Insulele Virgine Americane, fapt confirmat de asociata pedofilului, Ghislaine Maxwell.

Cine este Johanna Sjöberg

Johanna Sjöberg, cea căruia îi vorbea Jeffrey Epstein despre preferințele sexuale ale fostului președinte american este una dintre numeroasele femei care l-au acuzat pe acesta de abuz. Ea a susținut că a fost racolată de Epstein printr-un proces descris în documentele instanței ca fiind „înfiorător de similar” cu cel detaliat de alte presupuse victime ale acestuia.

Johanna Sjöberg era studentă când a fost racolată ca să lucreze pentru Epstein. A doua zi a înțeles ce fel de muncă avea de făcut (Sursa foto: Instagram)

Ea afirmă că, pe când era tânără studentă în 1999, a fost abordată de asociata a lui Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, care oferit un loc de muncă ce presupunea să răspundă la telefoane. Johanna Sjöberg a  dezvăluit că după numai prima zi de muncă ce s-a dovedit a fi un pretext, a fost încurajată să interacționeze sexual atât cu Epstein , cât și  cu prințul Andrew, arată The Sun.

Acuzațiile apar în procesul din 2015 intentat împotriva lui Maxwell de Virginia Roberts (fostă Guiffre), victima lui Epstein care a făcut acuzații împotriva ambilor bărbați. Judecătoarea Loretta Preska a decis, în luna decembrie, că materialele legate de Johanna Sjöberg ar trebui să fie desecretizate, începând cu 1 ianuarie, cu excepția cazului în care cineva face apel.

Detalii picante despre prințul Andrew

Prințul Andrew s-a confruntat anterior cu critici pentru continuarea asocierii sale cu Epstein după condamnarea acestuia în 2008, sub acuzația că a solicitat o fată minoră pentru a întreține relații sexuale cu ea.

Amintim că Epstein a fost găsit mort în celula sa în care era încarcerat în timp ce aștepta procesul pentru acuzațiile federale de trafic sexual. Moartea sa a fost consemnată ca sinucidere. În documente, Epstein este acuzat că a forțat o minoră să întrețină relații intime cu prințul Andrew la Londra și New York, precum și pe insula privată a lui Epstein, ca parte a unei orgii la care participau și alte fete minore.

Prințul Andrew apare alături de acuzatoarea sa. Virginia Giuffre l-a acuzat că a abuzat-o sexual cât era încă minoră

Documentele desecretizate mai arată că Epstein a instruit-o pe Jane Doe #3 să „îi satisfacă prințului orice dorință” și i-a cerut „să-i raporteze detaliile actului sexual”.

Există, de asemenea, un fragment ciudat din declarațiile lui Sjöberg care implică o păpușă ce îl reprezenta pe prințul Andrew, pe care ea spune că Maxwell a primit-o dintr-o producție BBC. În timpul unei întâlniri din New York, Sjöberg spune că Virginia Giuffre stătea pe o canapea lângă prințul Andrew, iar ea stătea în poala lui. Apoi au fpcut o fotografie cu mâna păpușii pe sânii lui Giuffre și mâna lui Andrew pe sânii lui Sjöberg.

După cum vă amintiți, prințul Andrew a încheiat în condiții secrete un proces  cu Virginia Giuffre, care l-a acuzat că a făcut sex cu ea când era minoră. Andrew a negat acuzațiile ei și a afirmat că regretă asocierea sa cu Epstein, însă a făcut o donație consistentă fundației acuzatoarei sale, parte a unei înțelegeri cu aceasta, pentru a evita un proces civil răsunător. Se spune că suma ar fi fost de 12 milioane de dolari.

Persoane importante implicate în dosar

Sunt peste 100 de persoane nominalizate în dosarul făcut public de judecători miercuri. Unele sunt menționate că au comis infracțiuni, în timp ce altele au făcut acuzații împotriva lui Jeffrey Epstein, ori sunt potențiali martori, relatează BBC și The Guardian. Foștii președinți americani Bill Clinton și Donald Trump sunt menționați, dar fără să le fie adusă vreo acuzație.

Michael Jackson s-a aflat de asemenea în anturajul lui Jeffrey Epstein, conform declarațiilor din dosar

În declarația Johannei Sjöberg e menționat Michael Jackson. „L-am întâlnit pe Michael Jackson la casa lui (Epstein) din Palm Beach”, a spus tânăra. Ea a mai relatat că  magicianul David Cooperfield a participat la cină la una dintre casele lui Epstein și „a făcut niște trucuri de magie”. Acesta ar fi întrebat-o dacă știa că fetele sunt „plătite pentru a găsi alte fete”.

Deși apare în documentele recent desecretizate, Donald Trump nu este acuzat de nimic. În declarația sa, Sjöberg menționează au mers la unul dintre cazinourile lui Trump din Atlantic City, când o furtună a împiedicat avionul lui Epstein să aterizeze în New York City. Tânăra a fost întrebată punctual dacă i-a făcut vreodată masaj lui Trump, iar ea a negat acest lucru.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre