Simona Ionescu / Redactor Șef

Diana Șoșoacă a spus Poliției că a bătut-o soțul. „Nu îmi e frică de ucraineni mai mult decât de acest om”

Diana Șoșoacă a spus Poliției că a bătut-o soțul. „Nu îmi e frică de ucraineni mai mult decât de acest om”
Scandalul dintre Diana Șoșoacă și soțul său, Silvestru, continuă cu un alt episod. De data aceasta, senatoarea l-a reclamat pe partenerul de viață la Poliție.

Diana Șoșoacă a fost la secția 6 poliție, unde a declarat că soțul său o agresează emoțional. Totodată, aceasta le-a recunoscut oamenilor legii că Silvestru a și bătut-o.

„Victima și-a exprimat acordul cu privire la montarea unei brățări de monitorizare electronică în sarcina bărbatului”

„Femeia a precizat că în trecut, soțul său a agresat-o și fizic. În urma celor sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, context în care a fost emis un ordin de protecție provizoriu. De asemenea, victima și-a exprimat acordul cu privire la montarea unei brățări de monitorizare electronică în sarcina bărbatului.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, raportat la infracțiunile de amenințare și hărțuire, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a transmis Poliția Capitalei, potrivit Antena 3.

Ordinul de restricție expiră în data de 7 aprilie

Oamenii legii au decis să fie emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de cinci zile, începând cu data de 2 aprilie 2024, orele 14:30 pana la data de 07.04.2024 orele 14:30. În această perioadă Silvestru Șoșoacă nu are voie să stea la o distanță mai mică de 200 de metri de soția lui și fiica acesteia, Macovei Marie Thais.

Silvestru Șoșoacă trebuie să poarte permanent și o brățară de supraveghere

Familia Șoșoacă în vremurile bune

De asemenea, Șoșoacă soțul trebuie să păstreze o distanță minimă de 200 de metri și față de școala unde învață minora. „Obligă agresorul să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere. Vă aducem la cunoștință ca încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu constituie infracțiunea de „nerespectarea masurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”, este decizia oamenilor legii. După data de 7 aprilie, Diana Șoșoacă poate să se adreseze instanței dacă și procurorul va decide că sunt probe de agresiune.

În 24 de ore, polițistul trebuie să sesizeze procurorul cu privire la acest caz, iar acesta va decide dacă în următoarele zile va sesiza instanța.

„Ordinul de protecție există şi pentru agresiune psihologică nu numai bătăi”

„Îmi este frică pentru viaţa mea şi viaţa copilului meu pentru că ştiu de ce este capabil. Ştiu câtă ură are împotriva mea şi a copiilor mei. Nu îmi e frică de ucraineni mai mult decât de acest om care poate să acționeze într-un mod abominabil. Ordinul de protecție există şi pentru agresiune psihologică nu numai bătăi”, a spus Diana Şoşoacă.

În timp ce senatoarea se plânge că nu e lăsată să trăiască liniștită, Silvestru Șoșoacă susține că nu e nimic real din ceea ce spune soția sa. „Nu am văzut-o de săptămâni întregi, deci nu am dialogat cu ea decât prin intermediul presei și online”, a mărturisit bărbatul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre