Simona Ionescu / Redactor Șef

UPDATE. Florin Salam, reținut de poliție. A fost luat, dis de dimineață. Acuzații grave

UPDATE. Florin Salam, reținut de poliție. A fost luat, dis de dimineață. Acuzații grave
Se strânge lanțul în jurul celebrului manelist. După ce acum o săptămână, chiar de Ziua Femeii, a fost dus la audieri într-un dosar penal deschis pe numele lui, azi polițiștii l-au vizitat din nou, iar după ce a fost dus la audieri a fost și reținut. Deja sunt patru plângeri cu fapte similare, care implică miid e euro fiecare.

UPDATE. Florin Salam a fost reţinut, în decursul acestei dimineți, după percheziţiile făcute de poliţiştii din Bucureşti, la el acasă, dar şi în alte locaţii, în dosarul de înşelăciune în care este acuzat că a încasat mii de euro de la oameni, însă nu şi-a onorat angajamentele. După audierile de la Secţia 2, polițiștii au dispus ca Florin Salam să fie reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior va fi prezentat procurorului de caz, care va decide dacă îl va duce pe manelist în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIREA INIȚIALĂ. La prima oră a dimineții de joi, manelistul Florin Salam a fost luat de polițiști, de acasă. El a fost dus la o nouă rundă de audieri, în dosarul penal în care este acuzat de înșelăciune, deschis pe numele său.

Dacă săptămâna trecută manelistul a fost audiat la Târgoviște, tot într-un dosar de înșelăciune, de data aceasta polițiștii l-au dus la audieri la Secţia 2 Poliție din Capitală. În acest moment manelistul  a ajuns în fața anchetatorilor. El trebuie să dea explicații în legătură cu o nouă serie de plângeri depuse împotriva sa. Concret, Florin Salam este acuzat că încasat bani în avans de la trei persoane pentru a cânta la diferite evenimente, însă nu s-a mai prezentat pentru a-şi onora angajamentul și nici nu le-a returnat banii.

Acuzații grave pe numele lui Florin Salam

În fapt, este vorba de trei plângeri. Prima a fost depusă în data de 12 aprilie 2023, iar celelalte două, anul acesta, în 16 ianuarie, respectiv  21 februarie 2024. Totodată, în acest dosar deschis pe numele manelistului, au fost efectuate, azi dimineață, și trei percheziţii. Alături de Florin Salam, alte două persoane sunt cercetate.

Dosarul penal deschis de polițiștii din București pe numele lui Florin Salam urmează celui deschis zilele trecute la Târgoviște, unde un bărbat i-a făcut cântărețului plângere penală, acuzându-l că l-a înșelat cu 5.500 de euro.

După ce a fost acuzat de un bărbat din Târgoviște că nu i-a cântat la eveniment, deși a luat banii, Florin Salam s-a mai ales cu trei plângeri penale (Sursa: captură video)

„Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 2 Poliţie pun în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune, prejudiciul fiind de aproximativ 18.000 de euro”, a anunțat joi Capitalei.

Florin Salam încasa mii de euro pentru cânări, dar nu le presta

În urma cercetărilor desfăşurate, în sarcina manelistului s-a stabilit că în cursul zilei de 21 iulie 2020, în timp ce se afla în incinta unui restaurant din Sectorul 1, în urma unei înțelegeri verbale cu o persoană, aceasta i-ar fi plătit, cu titlu de avans, 3.000 de euro pentru prestarea unui program muzical, în vara anului 2021, la o petrecere. Florin Salam nu a mai ajuns la cântare și nici nu i-ar fi returnat persoanei vătămate suma încasată.

În data de 28 ianuarie 2023, o altă persoană ar fi mers la manelist acasă și s-au înțeles pentru o cântare ce urma să aibă loc în data de 13 august 2023. Florin salam ar fi încasat, cu titlu de avans, 10.000 de euro, însă în seara stabilită nu s-ar fi prezentat şi nici nu a returnat banii persoanei vătămate.

În dosar se  mai arată și pățania unui al treilea fan de-al lui Florin Salam. În data de 14 mai 2023, s-a înțeles, acasă la manelist, cu acesta, pentru o cântare ce urma să aibă loc în data de 29 septembrie, același an. I-a plătit, în avans, 25.500 de lei, dar la eveniment Florin salam nu a mai apărut. Ulterior, a fost acuzat că nici nu a returnat banii, nici în acest caz.

Sursa foto: Captură video

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre