Simona Ionescu / Redactor Șef

Diana Șoșoacă, învinsă de soțul Silvestru în dosarul „Alarma”. Prima reacție a senatoarei

Diana Șoșoacă, învinsă de soțul Silvestru în dosarul „Alarma”. Prima reacție a senatoarei
Diana Șoșoacă, senatoarea războinică, a pierdut prima bătălia din lupta cu soțul Silvestru Șoșoacă. Bărbatul a câștigat în instanță.

Diana Șoșoacă spune că fostul soț, Silvestru Șoșoacă a încălcat ordinul de protecție și asta nu a contat în decizia instanței. De fapt, informația nu ajunsese la instanța care judeca dosarul „Alarma”, după cum l-am numit noi.

Pe soțul senatoarei l-a ridicat Poliția, în jurul orei 12.00, fiindcă a fost alarmată de dispozitiv. El a intrat în perimetrul de 200 m, în care se afla și Diana Șoșoacă. Instanța nu a fost anunțată în timp util și a dat sentința. Luni, însă, Diana Șoșoacă și el vor fi din nou în fața completului de judecată, fiindcă senatoarea a atacat decizia dată azi de instanță.

„O să recurg la niște prieteni care să-mi asigure paza

Pe de altă parte, Diana Șoșoacă susține că nu are are bodyguarzi și nici n-ar avea bani ca să-i plătească. „Așteptăm luni să vedem dacă îmi este teamă pentru că, dacă o dată ce a avut această brățară a intrat în perimetrul interzis, deși știa că este monitorizat non stop, vă dați seama ce poate să facă… Nu e nicio problemă, o să o recurg la niște prieteni care să stea să-mi asigure paza și protecția mea și a fetiței mele. Asta este, mergem înainte”, spune senatoarea.

„Să-i dea Dumnezeu mintea cea de pe urmă”

Silvestru a câștigat prima bătălie cu Diana!

Senatoarea Diana Șoșoacă a vorbit și despre dosarele penale pe care le are Silvestru Șoșoacă. „Eu atâta îl rog: să-i dea Dumnezeu mintea de pe urmă și să înceteze cu violențele și cu oamenii pe care îi pune să mă urmărească! Asta nu oprește cele patru dosare penale pe care le are. Sunt două din oficiu și două formulate de către mine cu privire la absolut toate amenințările violențele domestice, violente fizice, violențe psihoemoționale”, a declarat Diana Șoșoacă la Antena 3.

„Probabil că trebuia să fac eu pasul ăsta ca să se înțeleagă ce înseamnă acest lucru”

Avocată fiind, Șoșoacă a afirmat că va fi deschizătoare de drum la instanțe cu privire la tipurile de violență cu care se confruntă femeile. „Mai este o problemă cu justiția din România la momentul ăsta. Probabil că trebuia să fac eu pasul ăsta ca să se înțeleagă ce înseamnă acest lucru, pentru că nu înțelege ce înseamnă violență psihoemoțională, violență socială, violență cibernetică, violență spirituală.

Sunt concepte care în Statele Unite ale Americii și în Europa sunt dezvoltate de zeci de ani. În România se poate de puțin timp și nu sunt conștientizate pericolele acestor violențe, care ulterior se duc către violența fizică. dar care afectează emoțional și există afecțiuni grave, inclusiv medicale, ca urmare a abuzului psihoemoțional, social, cibernetic și așa mai departe”, a mărturisit senatoarea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre