Simona Ionescu / Redactor Șef

Divorț în familia prințesei Diana. Soția nu a mai rezistat presiunii

Divorț în familia prințesei Diana. Soția nu a mai rezistat presiunii
După o căsnicie de 13 ani, încă un divorț cutremură familia Spencer, a prințesei Diana. Ruptura s-ar fi petrecut în urma presiunii dezvăluirilor care au șocat Marea Britanie în luna Martie a acestui an.

După 13 ani de căsnicie, încă un divorț zguduie familia prințesei Diana. Este vorba despre Charles, al nouălea conte de Spencer, care și-a anunțat despărțirea de soția sa, Karen Gordon. Spencer și Karen Gordon, care este de origine canadiană,  s-au cunoscut la o întâlnire aranjată într-un restaurant din Los Angeles în 2010. S-au căsătorit în iunie 2011 pe domeniul Althorp, locul unde este înmormântată prințesa Diana. 

Fratele Dianei, Charles Spencer și contesa Karen au o fiică de 12 ani pe nume Charlotte Diana, al cărei nume este un tribut adus regretatei surori mai mari a Contelui. Spencer mai are patru copii din căsătoria cu prima sa soție, Victoria Lockwood, dar și doi copii cu a doua sa soție, Caroline Freud. Karen este și ea mama a două fiice, din căsătoria anterioară cu producătorul de la Hollywood, Mark Gordon.

Divorțul s-ar fi produs pe fondul mărturisirilor de abuz făcute de Conte 

Se pare că ruptura între Charles Spencer și soția lui s-ar fi produs pe fondul mărturisirilor făcute de acesta în luna martie, în cartea sa de memorii „O școală foarte privată”. Fratele prințesei Diana a susținut în cartea sa că a fost abuzat sexual la doar 11 ani, în internatul unde fusese înscris. Contele Spencer a spus atunci că a fost ţinta unei femei din personalul de la Maidwell Hall, Northamptonshire, în anii 1970.

Charles Spencer, fratele prințesei Diana, și-a anunțat divorțul de soția Karen Gorden

Charles Spencer a fost atât de afectat de rememorarea întâmplărilor odioase din copilărie, pe parcursul celor 5 ani în care a scris cartea, încât anul trecut a avut nevoie de terapie specializată pentru a depăși trauma. 

Soția i-a fost alături pe perioada terapiei 

Într-un interviu acordat în luna martie, Spencer a vorbit despre cum Karen i-a fost alături pe parcursul călătoriei sale de vindecare, în timp ce își amintea detaliile traumatizante ale copilăriei sale: „Cred că a fost  provocator pentru ea să aibă un soț care trecea prin ceea ce reprezenta, în esență, patru ani și jumătate de terapie profundă, cu momente foarte dificile. Și ea a susținut ideea ca eu să fac asta,” a spus el.

Charles Spencer a scris cartea „O școală foarte privată” pe parcursul a aproape 5 ani, lucru care i-a readus la suprafață traumele

„Cred că ea a sperat mereu că voi deveni mai fericit și mai sănătos și pare că asta s-a și întâmplat. Așa că, sunt recunoscător că a fost alături de mine în timp ce treceam prin acest proces, despre care acum îmi dau seama că a fost esențial.”

Nu a mai suportat presiunea 

Cu toate că i-a fost alături atâta timp, contesa nu a mai rezistat și, într-un final, s-a produs ruptura între cei doi. Anunțul a fost făcut de către Charles, care a menționat că plănuiește să se dedice copiilor și nepoților săi.

„Este extrem de trist,” a declarat sâmbătă pentru o publicație al 9-lea Conte Spencer, în vârstă de 60 de ani.

„Vreau doar să mă dedic tuturor copiilor mei și nepoților mei și îi doresc lui Karen toată fericirea în viitor.”

În aprilie, cei doi au anunțat despărțirea personalului de pe domeniul Althorp, unde este înmormântată prințesa Diana, care a murit într-un accident de mașină în august 1997.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre