Simona Ionescu / Redactor Șef

Fratele prințesei Diana, Charles Spencer, face cea mai cutremurătoare mărturisire. Marea Britanie e în șoc

Fratele prințesei Diana, Charles Spencer, face cea mai cutremurătoare mărturisire. Marea Britanie e în șoc
Charles Spencer, fratele prințesei Diana, avea 42 de ani când a dezvăluit pentru prima dată cel mai mare secret al său, pe care l-a ținut ascuns.

17 ani mai târziu, Charles Spencer, fratele prințesei Diana, a detaliat secretul pe care l-a ținut ascuns într-un nou volum de memorii intitulat „O școală foarte privată”. Nu va uita niciodată această traumă.

Fratele prințesei Diana, Charles Spencer, i-a dezvăluit inițial unui terapeut că a fost abuzat sexual în copilărie. „Făceam un curs de 10 zile de introspecție și terapie foarte profundă.  Terapeutul meu a spus fiecăruia dintre noi: „Șoptește-mi un secret pe care nu l-ai spus niciodată nimănui”. Eu i-am șoptit că am fost abuzat sexual în copilărie de către un adult. Și îmi amintesc că părea atât de șocat și că auzise totul. După aceea, m-a luat deoparte și mi-a spus: Este un lucru foarte serios.

În acea etapă, aveam copii. Am pus brusc totul în context. Cum ar fi fost dacă unul dintre copiii mei, indiferent de sex, ar fi fost supus la așa ceva când avea 11 ani? Mi-a făcut sângele să fiarbă. Apoi am început să-mi permit să simt întreaga devastare a ceea ce mi se întâmplase”, a declarat el pentru Fox News Digital. Istoricul a declarat că întâlnirea cu alți foști elevi l-a obligat să revină la amintiri dureroase din trecut.

Școala ororilor

„Cineva trebuie să o facă, trebuie să fii tu. Asta m-a convins, adevărul trebuia împărtășit lumii”

„În timp ce le ascultam poveștile, eram îngrozit. A fost unul cu care m-am întâlnit după ce nu l-am văzut timp de 40 de ani. Știam de la soția lui că nu vorbise niciodată despre perioada petrecută la școală pentru că a fost atât de traumatizantă. Mi-a povestit cum a fost făcut să se simtă inutil în fiecare zi, cum a fost agresat sexual grav, pe când avea 9 ani, de trei ori, de către cineva care ar fi trebuit să-l protejeze.

Am luat 10 pagini de notițe, m-am oprit și am spus: Este prea groaznic – nu pot spune această poveste. El a întins mâna, m-a apucat de braț și mi-a spus: Cineva trebuie să o facă – trebuie să fii tu”. Asta m-a convins, adevărul trebuia împărtășit lumii”, a mărturisit acesta.

„Erai smuls de lângă familia ta și probabil că ai fi fost supus unui comportament destul de brutal”

Spencer a spus că a găsit și înregistrări de familie care datează de 300 de ani în urmă, în care copiii Spencers frecventau un internat.

„Era considerat esențial să-ți trimiți copiii departe, în locuri în care să întâlnească persoanele potrivite. Acești copii privilegiați s-ar fi întâlnit și ar fi format legături pentru toată viața, cu un preț. Erai smuls de lângă familia ta și probabil că ai fi fost supus unui comportament destul de brutal.

Elevii erau supuși unor tratamente greu de suportat

„Nu trebuie să te deranjezi cu creșterea copiilor și îți poți continua viețile răsfățate”

Dar acesta era un compromis care era în vigoare și încă mai este, cred, în rândul claselor superioare din Anglia. Nu trebuie să te deranjezi cu creșterea copiilor și îți poți continua viața răsfățată. În același timp, copilul va ieși cu avantaje sociale uriașe și cu o rețea de prieteni care va susține aceste avantaje sociale pentru o viață întreagă”, a mărturisit Spencer.

„Directorul era un pedofil sadic”

Spencer a susținut că nu a durat mult timp să asiste și să experimenteze incidente de presupus abuz în spatele ușilor închise. „A fost o experiență brutală. Directorul era un pedofil sadic. El a angajat un număr foarte mic de profesori în acest loc care fie erau… perverși, fie nu ar fi spus niciodată povești împotriva lui. Nu era cu adevărat nimeni la care să te duci.

”Cred că probabil aveau o viziune de modă veche”

Cred că părinții mei nu aveau nicio idee despre nivelul de cruzime și perversiune care se întâmpla. Nu m-ar fi trimis niciodată acolo. Cred că probabil aveau o viziune de modă veche, conform căreia pedepsele corporale, bătăile, ar fi făcut probabil parte din școală. Dar erau o parte atât de rituală a fiecărei zile. Eram 72 de băieți și cel puțin o jumătate de duzină dintre noi erau bătuți în fiecare zi.

Fratele Dianei a povestit nenorocirile prin care a trecut

Timpul tău a venit foarte repede. Nu cred că părinții aveau cunoștință de asta”, a relatat fratele prințesei Diana. Spencer a povestit că un elev a fost biciuit atât de tare încât se chinuia să-și dea jos chiloții noaptea, deoarece sângele uscat și hainele se lipiseră de piele. Băiatul a trebuit să stea într-o baie caldă până când materialul s-a desprins. Rănile au avut nevoie de două săptămâni pentru a se vindeca.

„Nu aveam nicio comunicare cu lumea exterioară”

Spencer a susținut în cartea sa că, după ora ceaiului, zeci de băieți dispăreau într-o aripă privată, unde suportau bătăi nocturne. Nu exista speranța că pantalonii de pijama ar fi oferit vreo protecție. „Existau anumite lucruri pentru care erai bătut. Dacă vorbeai după ce luminile fuseseră stinse. Dacă vărsai apă sau lapte din greșeală.

Îmi amintesc că un băiat se afla în sala de sport a școlii. Stătea rezemat de niște bare pe un perete când și-a dat brațele la spate și a spus: „Uite, sunt Iisus Hristos!”.  A fost biciuit foarte rău pentru blasfemie. Era doar un băiețel care avea un moment de umor. … Erau adulți perverși care profitau de acești băieți… și nu aveam nicio comunicare cu lumea exterioară”, și-a amintit acesta.

„Și, de fapt, asta a fost una dintre devastările faptului că am fost trimis departe”

Spencer susține că i s-a permis să le scrie o scrisoare părinților săi o dată pe săptămână. Mesajele erau supravegheate, iar el nu le putea spune ce se întâmpla. Spencer a aflat mai târziu că părinții unui elev, care a murit recent din cauza unei boli îndelungate în fază terminală, încă mai aveau scrisorile sale.

Diana, înainte să plece la internat

„Aveam două surori mult mai mari și un frățior care murise. Apoi am rămas Diana și eu. Eram foarte apropiați. Și, de fapt, asta a fost una dintre devastările faptului că am fost trimis departe. Ea a fost trimisă cu un an înaintea mea, dar în primii ani din viața mea, am mers peste tot împreună. Am fost pur și simplu lăsați acolo la mila unor oameni cu adevărat periculoși”, a spus contele.

Matroana de la școală

În carte, Spencer a susținut că a fost aranjat și abuzat sexual la vârsta de 11 ani de către o asistentă a matroanei de la școală. Aceasta avea în jur de 19 sau 20 de ani, a spus Spencer. El a susținut că matroana fără nume a prădat alți băieți care aveau sub 13 ani. Potrivit lui Spencer, presupusul abuz l-a determinat să își piardă virginitatea plătind în secret o lucrătoare sexuală în timp ce se afla într-o excursie în Italia cu mama sa. El avea 12 ani. Dar după două căsnicii eșuate, Spencer și-a dat seama că are nevoie de ajutor.

„Și cred că, dacă nu aș fi fost părinte, probabil că aș fi continuat să… fac față”

„Eram atât de confuz din cauza nesfârșitelor mele dezastre romantice, a nefericirii profunde și a celor două divorțuri. De asemenea, am vrut să fac ceva pentru copiii mei. De fapt, acesta a fost imboldul. Am vrut să mă simt mai bine pentru ei, ca să pot fi un tată mai bun. Nu știu dacă ei ar fi de acord că am reușit, dar acesta a fost scopul meu.

Și cred că, dacă nu aș fi fost părinte, probabil că aș fi continuat să… fac față. A spune cu voce tare a fost surprinzător de util. Nu a ajuns la rădăcina problemei, dar m-a trimis pe calea unei terapii mai oneste”, a povestit Spencer.

Face și acum tratament împotriva tulburărilor de stres post-traumatic

Aceasta a declarat anterior pentru „Today” că a notificat autoritățile care investighează posibile infracțiuni împotriva copiilor. Oficialii școlii încurajează, de asemenea, orice foști elevi cu experiențe similare să se prezinte. După ce și-a scris cartea, viața lui Spencer „ a luat cu adevărat o întorsătură”. El face în continuare un tratament „foarte eficient” împotriva tulburărilor de stres post-traumatic, precum și exerciții de Tai Chi și de respirație. „Am un întreg arsenal de tehnici de sprijin pentru a încerca să ajung într-un loc mai bun”, a împărtășit el.

Potrivit legii britanice, nu există un termen de prescripție pentru viol și agresiune sexuală

Potrivit „Today”, Spencer a angajat cu ani în urmă un detectiv particular pentru a da de urma femeii în cauză. Deși aceasta era în viață la vremea respectivă, el a considerat că ar fi „prea mult” să o confrunte. Publicația a precizat că, în conformitate cu legislația britanică, nu există un termen de prescripție pentru viol și agresiune sexuală.

În prezent, Spencer locuiește la aproximativ 16 km de Maidwell Hall și speră ca școala să se ocupe de trecutul său „într-un mod onest”. „I-aș spune celui mai tânăr din mine că nu a fost vina lui. Când ești copil, te gândești mereu că este vina ta. Obișnuiam să cred că trebuie să fi eșuat ca fiu pentru a fi trimis într-un astfel de loc și a nu face parte din familie… Dar eu îi spuneam: Ești bine. Ai ieșit pe partea cealaltă”, a mărturisit fratele Dianei.

Sursă foto: nypost.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre