De ce să dispară bărbații? Să fie oare vorba de vreo boală? Sau de vreun cromozom Y care cedează? Sau poate, îi ia vreun extratrestru nebun de putere, cum spun unii autori? Cum am putea să ne continuăm viața dacă acest lucru s-ar întâmpla?
Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători din Australia cu 10-11 ani în urmă, se pare că „vinovatul” îl constituie fragilitatea cromozomului masculin care, mai devreme sau mai târziu, va duce la împuținarea acestora și, posibil, chiar la dispariția lor.
Iată că ceea ce credeam că e poate o exagerare, la data apariției studiului, a început să se estompeze. Bărbatii sunt tot mai efiminizați, unii au devenit femei prin operații chirurgicale, ba chiar au născut, iar cercetătorii care au făcut diverse studii au raportat că numărul sarcinilor la femei a scăzut și că o parte din vina o au și bărbații.
Nu vor mai fi bărbați peste cinci milioane de ani
Se pare că situația e gravă, spune profesoara Jenny Graves, unul dintre cei mai buni oameni de știință din Australia care, potrivit Dailymail, susține că procesul de dispariție a bărbaților a început, iar peste cinci milioane de ani nu vor mai fi pe pământ.
Un accident al evoluției
Potrivit specialiștilor, cromozomul feminin X are în jur de 1000 de gene, iar femeile au doi cromozomi. În schimb, cromozomul Y, cel bărbătesc, ar fi apărut cu 300 de milioane de ani în urmă și la început a avut tot 1000 de gene, dar acum are mai puțin de 100.
Și mai înfricoșător decât atât, e faptul că și din cele 100 de gene de cromozom Y, mare parte sunt „gunoaie”. Din acest motiv, profesoara Jenny Graves a explicat că soarta bărbaților „este un accident al evoluției”. Mai mult, cercetătorul susține că în următoarele milioane de ani ar putea să evolueze alte gene noi, care ar putea duce la nașterea unor noi specii de oameni.
Se va transforma lumea într-un matriarhat?
Totuși, dacă bărbații ar dispărea, nu ar exista altă soluție decât ca fiecare societate din întreaga lume să devină brusc un matriarhat. Cum ar arăta acest lucru? Potrivit The Guardian, ar fi bine de luat în calcul cultura Mosuo din Tibet. În această cultură, descendența familială este trasată în întregime pe linie feminină, iar copiii sunt considerați produsul exclusiv al femeilor.
Se înțelege că bărbații au dat o mână de ajutor în realizarea copiilor, cu toate acestea, se așteaptă ca ei să acționeze în sprijinul copiilor surorilor lor. Femeile iau toate deciziile importante, deseori lăsate în cele din urmă pe seama unei rude mai în vârstă de sex feminin.
În mod tradițional, căsătoria între două persoane nu este practicată, deși invazia culturii exterioare schimbă acest standard. Este posibil ca, într-o lume cu adevărat lipsită de bărbați, multe culturi să arate în mod similar, poate cu mătuși și alte rude de sex feminin în roluri tradițional masculine.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook