Simona Ionescu / Redactor Șef

Doar așa vei face o varză călită cu gust ca în copilărie. E rețeta de care te vei îndrăgosti iremediabil

Doar așa vei face o varză călită cu gust ca în copilărie. E rețeta de care te vei îndrăgosti iremediabil
Când vine vorba de varză călită ca la mama acasă, alături de o porție de mămăligă aburindă, orice cură de slăbire dispare.

Vă e poftă de o varză călită așa cum scrie la carte? Nu trebuie decât să respectați întocmai această rețetă și succesul e garantat.

Doar așa vei face o varză călită ca în copilărie. E rețeta de care te vei îndrăgosti iremediabil

Nu există persoană care să nu iubească varza călită, fie că e de post, fie cu carne de porc. Dar pentru ca aceasta să aibă gustul cu adevărat incredibil al copilăriei, ingredientul minune este cimbrul, care face parte din alimentația oamenilor din cele mai vechi timpuri. Pentru o varză călită fantastică, aveți nevoie de o varză mare, o ceapă, un gogoșar, trei roșii fără coajă, 50 ml ulei, 300 ml apă caldă, cimbru, sare, piper, după gust.

Mod de preparare

Curățați bine ceapa și gogoșarul, spălați și tăiați în felii subțiri. Tocați varza cât de mărunt doriți, și roșiile. Ar fi mai bine dacă le-ați scoate coaja. Puneți mai mult ulei într-o cratiță și așezați la foc. Când uleiul s-a încălzit, puneți ceapa și gogoșarul, iar după câteva minute varza, roșiile și puțină apă. Lăsați să fiarbă la foc mic, iar la final adăugați sarea, piperul și cimbrul. Veți pregăti cea mai extraordinară varză călită.

Beneficiile mai puțin cunoscute ale acestei legume

Potrivit specialiștilor, varza este o bogăție de fitonutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Varza nu vă ajută doar să slăbiți, ci vă menține sănătos și sistemul imunitar, datorită fibrelor conținute, reglând și tranzitul intestinal. Tot varza ajută la creșterea numărului de bacterii benefice din intestin și susține sistemul imunitar.

Tot varza a dovedit că are și beneficii antiinflamatorii, fiind recomandată persoanelor care prezintă risc de boli de inimă. Consumul de varză poate grăbi vindecarea în caz de răceală, gripă sau infecții ale tractului respirator și conține și vitamina K, un element important în procesul de coagulare a sângelui în organism.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre