Simona Ionescu / Redactor Șef

Doctorul fals Matteo Politi le-a tras țeapă judecătorilor români. A fugit din țară din decembrie

Doctorul fals Matteo Politi le-a tras țeapă judecătorilor români. A fugit din țară din decembrie

Pe 15 martie 2023, falsul doctor italian Matteo Politi a primit pedeapsa finală: trei ani și zece luni de închisoare.

Numai că acesta nu poate fi găsit, pentru că a plecat din România în luna decembrie. Politi a fost pus pe lista persoanelor urmărite de poliție.

Matteo Politi, medicul care a efectuat intervenții chirurgicale estetice la mai multe clinici din România, fără să aibă studii, a primit astăzi condamnarea. Potrivit deciziei dată de judecătorii Curții de Apel București va trebui să stea în spatele gratiilor timp de trei ani și zece luni.

Va trebui să plătească și 200 de lei cheltuieli judiciare

„În temeiul art.421 pct.1 lit.b) Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Politi Matteo împotriva sentinţei penale nr.943 din data de 29.11.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti– Secţia Penală, în dosarul nr. 1702/299/2020.

În temeiul art.275 alin(2) Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 15 martie 2023. Document: Hotarâre 533/2023 15.03.2023”, se arată în sentinţa dictată de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti.

Ultima dată era în Hong Kong

Potrivit informațiilor oferite de surse pentru Libertatea, acesta nu se află țară, el părăsind România în decembrie anul trecut și nimeni nu are habar pe unde umblă sau dacă se va reîntoarce în țară. Politi a încercat să fugă și în 2019, dar a fost prins la vama Curtici. În decembrie, el a postat pe rețelele de socializare cum se plimba prin Hong Kong, iar de atunci nu mai există informații despre falsul medic.

A fost trimis în judecată în ianuarie 2020

Italianul a fost trimis în judecată în ianuarie 2020 pentru înșelăciune sub forma continuată, participație improprie la fals intelectual sub forma instigării mediată și instigare mediată în fals intelectual. „În perioada martie 2018 – 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti.

Nouă persoane vătămate

În perioada martie 2018 – 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un nume fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calității de chirurg plastician-estetician.

Obținând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre