Simona Ionescu / Redactor Șef

Doi prieteni construiesc Turnul Eiffel pentru a fi expus la Jocurile Olimpice de vară 2024. Unul e tâmplar, altul e în scaunul cu rotile

Doi prieteni construiesc Turnul Eiffel pentru a fi expus la Jocurile Olimpice de vară 2024. Unul e tâmplar, altul e în scaunul cu rotile
Doi prieteni din vestul Franței vor să facă ceva cu totul și cu totul inedit. Cei doi au construit o replică a Turnului Eiffel din lemn reciclat. Va fi o revelație la Jocurile Olimpice din vară.

Replica Turnului Eiffel pe care cei doi prieteni au ridicat-o din lemn reciclat are o înălțime de 16 metri. Aceștia speră ca opera lor să fie expusă de-a lungul traseului ștafetei torței olimpice de vară 2024 și pe siturile olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Au vrut să arate că „folosind aceste materiale care ar trebui aruncate, putem construi lucruri mărețe”

Frederic Malmezac, un tâmplar în vârstă de 38 de ani, a făcut echipă cu Sylvain Bouchard, un pasionat de sport aflat în scaunul cu rotile, în vârstă de 46 de ani, pentru a construi modelul, folosind lemn care altfel ar fi fost aruncat la gunoi.

Turnul Eiffel din lemn, creația a doi prieteni

„Proiectul a fost de a construi o replică din lemn a Turnului Eiffel folosind cât mai multe materiale reciclate… pentru a arăta că, folosind aceste materiale care ar trebui aruncate, putem construi lucruri mărețe”, a declarat Malmezac.

Cei doi prieteni au început să lucreze la proiect din septembrie anul trecut

Frederic Malmezac și Sylvain Bouchard au început să lucreze pentru această replică inedită din septembrie anul trecut. Și până în acest moment au fost utilizate nu mai puțin de 825 de bucăți de lemn. Constructorii sunt foarte mulțumiți de rezultatul final și speră din suflet să obțină în curând autorizația de a-și expune mini-Turnul Eiffel în apropierea siturilor olimpice.

Turnul Eiffel din bețe de chibrit a intrat în Cartea Recordurilor

Cel mai înalt Turn Eiffel din bețe de chibrituri a intrat în Cartea Recordurilor

Un alt inventator și-a văzut visul cu ochii pe 8 februarie, când Turnul Eiffel realizat de acesta a fost, în sfârșit, validat de Guinness Book. Creația îi aparține lui Richard Plaud, care a stabilit astfel recordul mondial pentru cel mai înalt Turn Eiffel realizat din bețe de chibrituri, potrivit Sud Ouest. Guinness Book și-a revizuit regulile, care până acum nu permiteau ca această construcție de 7,19 metri să îndeplinească criteriile de selecție.

Sursă foto: lefigaro.fr

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre