Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu imens în lumea muzicii. Generații întregi deplâng vedeta ucisă de antibiotice

Doliu imens în lumea muzicii. Generații întregi deplâng vedeta ucisă de antibiotice
O mare vedetă muzicală s-a stins din viață, iar anunțul a fost făcut de soția sa, rămasă văduvă. Vestea a îndurerat generații întregi de oameni care i-au ascultat și fredonat melodiile.

Bobby Caldwell, interpretul faimoaselor melodii „What You Won’t Do For Love” și „Open Your Eyes”, s-a stins din viață. Acesta avea doar 71 de ani. În urma sa au rămas două fiice naturale și una vitregă. Văduva sa, Mary Caldwell, care i-a fost alături în ultimii 19 ani, a anunțat că artistul a murit acasă, după ce, în ultimii șase ani, s-a confruntat cu probleme de sănătate, care au apărut din cauza unui efect advers al consumului de antibiotice.

Bobby Caldwell a suferit în ultimii șase ani din cauza unui efect al antibioticelor

„Bobby a decedat aici, acasă. L-am ținut strâns în brațe în timp ce ne părăsea. Am inima frântă pentru totdeauna. Vă mulțumesc tuturor pentru numeroasele rugăciuni de-a lungul anilor”, a scris Mary Caldwell pe contul ei de Twitter.

Bobby Caldwell a făcut istorie cu melodia „What You Won’t Do For Love”

De-a lungul vieții sale, Bobby Caldwell a abordat cu ușurință mai multe genuri muzicale, precum jazz, R&B și rock. Cea mai cunoscută piesă a sa „What You Won’t Do For Love” s-a aflat în topurile Billboard 100, după ce a fost lansată în anul 1978 și a rămas un hit de-a lungul mai multor generații datorită atracției sale largi ca sample și cover song.

Tupac Shakur a eșantionat piesa pe melodia sa „Do for Love” din 1998, iar Boyz II Men, Snoh Aalegra, Michael Bolton și alții au înregistrat cover-uri ale ei. Dar și alte melodii celebre lansate de Bobby Caldwell au avut un succes mare. De exemplu, „Open Your Eyes” (de pe albumul „Cat in the Hat” din 1980) a devenit sample pentru alte piese celebre, precum „The Light” a trupei Common, în anul 2000, nominalizat la Grammy. În 2013, John Legend a făcut și el un cover al melodiei.

Bobby Caldwell s-a născut într-o familie de muzicieni

A început cariera profesionistă la 17 ani

Născut la New York și crescut în Miami, Bobby Caldwell a fost fiul unor cântăreți care găzduiau o emisiune TV de varietăți muzicale numită „Suppertime”, astfel că traseul său muzical a venit de la sine. Acesta cânta la mai multe instrumente. Și-a început cariera profesionistă la vârsta de 17 ani. A cântat la chitară în trupa lui Little Richard la începutul anilor 1970. La mijlocul anilor ’70, Caldwell a cântat în diverse trupe de bar din Los Angeles înainte de a obține primul său contract de înregistrare solo.

În anii 1990, Caldwell s-a orientat spre înregistrarea și interpretarea de standarde americane, inclusiv melodii făcute populare de Frank Sinatra și Nat King Cole, pe care le-a îndrăgit în tinerețe, arată AFP.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre