Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în cinematografie. „Pantera Neagră” nu mai este

Doliu în cinematografie. „Pantera Neagră” nu mai este
Actorul American Chadwick Boseman, cunoscut pentru rolul din filmul "Black Panther", a murit la 43 de ani din cauza cancerului de colon. Vestea tragică a fost confirmată de familia actorului în această dimineață, 29 august.

Actorul American Chadwick Boseman se lupta de patru ani cu această boală teribilă, dar a fost foarte discret în legătură cu suferința lui.

Actorul Chadwick Boseman, eroul din „Black Panther”, răpus de cancer

Actorul Chadwick Boseman, eroul din „Pantera Neagră” a murit vineri noapte (28 august) în casa lui din Los Angeles, înconjurat de apropiaţi, scrie digi24.ro.

„Un adevărat luptător”, după cum l-a numit familia, Chadwick Boseman nu a vorbit vreodată despre diagnosticul de cancer la colon, stadiul trei care i-a fost dat în 2016.

Cel mai recent film lansat în care a jucat este „Da 5 Bloods” al lui Spike Lee, lansat vara aceasta de Netflix. De curând a încheiat filmările pentru drama „Ma Rainey’s Black Bottom”, bazată pe piesa de teatru premiată cu Pulitzer a lui August Wilson.

Actorul Chadwick Boseman, biografia

Născut pe 22 noiembrie 1977, în Anderson (Carolina de Sud), Chadwick  Boseman s-a remarcat în rolul jucătorului de baseball Jackie Robinson, în „42” (2013), şi în cel al muzicianului James Brown, în „Get on Up” (2014).

Rolul pentru care va rămâne în memoria fanilor este cel al Regelui T’Challa din Wakanda, care era în același timp războinicul supereroul Black Panther („Pantera Neagră”). Filmul lansat în 2018 a fost a fost prima peliculă dedicată unui supererou de culoare și prima producție de acest gen nominalizată pentru Oscarul pentru cel mai bun film.

Actorul urma să apară într-un al doilea film Black Panther, care este încă lucru. Ultima sa apariţie au fost în „Da 5 Bloods”, de Spike Lee, pe Netflix.

Actorul Chadwick Boseman a absolvit Universitatea Howard şi a avut mici roluri în televiziune înainte de a fi distribuit în primul său film de la Hollywood în 2013.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre