Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în lumea muzicii internaționale. A murit compozitorul unor hituri de răsunet, ascultate în întreaga lume

Doliu în lumea muzicii internaționale. A murit compozitorul unor hituri de răsunet, ascultate în întreaga lume
Compozitorul unor hituri de răsunet, ascultate în întreaga lume, a murit. Este doliu în lumea muzicii internaționale.

Este doliu în lumea muzicii internaționale. Compozitorul Jim Steinman, autorul unor hituri de răsunet, a încetat din viață la vârsta de 73 de ani.  Vestea a apărut pe site-ul american TMZ. Nu au fost făcute publice detalii despre decesul compozitorului în afara faptului că moartea acestuia a fost subită, a mai precizat TMZ.

Steinman a compus albumul de debut al cântăreţului Meat Loaf, ″Bat Out of Hell″ (1977), care s-a vândut în 40 de milioane de exemplare. Cântecele de succes ″Total Eclipse of the Heart″ sau „Holding out for a Hero”, interpretate de Bonnie Tyler, precum şi alte piese ajunse pe primele locuri ale topurilor muzicale, inclusiv versiunea piesei “It’s All Coming Back to Me Now” interpretată de Celine Dion.

Doliu în lumea muzicii internaționale. Steinman a murit la spital

Muzicianul a fost transportat de urgenţă la spital în timpul nopţii de duminică spre luni şi a murit pe 19 aprilie, a relatat site-ul dedicat celebrităţilor TMZ. Omagii dedicate personalităţii şi creaţiilor artistului au început să fie publicate pe reţelele de socializare după anunţul decesului său. ″Jim Steinman a fost o adevărată legendă şi patronul spiritual al baladelor sentimentale″, a scris criticul de film William Bibbiani pe Twitter. ″Sunt copleşit de cât de trist sunt. Compunea genul acela de muzică pe care îl simţeam foarte aproape de suflet’’, a adăugat el. 

La începutul anilor 2000, artistul a suferit un accident vascular cerebral şi a trebuit să înveţe din nou să vorbească, însă deocamdată nu este clar dacă decesul a avut legătură cu acest eveniment din istoricul său medical. Bonnie Tyler i-a adus un omagiu compozitorului, spunând că a fost „absolut devastată” de știrea morții sale.

Cine a fost Jim Steinman

Născut și crescut în New York, Steinman și-a început cariera scriind muzica unei producții școlare în 1968. A urmat un musical, „The Dream Engine”, pe care l-a descris mai târziu ca „o epopee rock de trei ore, cu tone de nuditate”. Spectacolul a atras atenția unui producător din Broadway, care i-a oferit un post la Public Theater din New York la absolvire.

Acolo, el a lucrat la mai multe proiecte, inclusiv o adaptare a lui Wagner. Dar primul său mare succes a venit atunci când Yvonne Elliman și-a înregistrat piesa Happy Ending pentru albumul ei din 1973 Food of Love. În același an, un actor numit Marvin Lee Aday a fost audiat pentru muzicalul lui Steinman More Than You Merite. Cei doi au devenit prieteni buni și, după ce Aday și-a schimbat numele în Meat Loaf, au început să lucreze la proiectul Bat Out Of Hell.

Foto: Facebook

Regina Elisabeta, în primele cinci cele mai mari branduri globale. Ce vedete a depășit suverana

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre