Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în lumea teatrului. Un mare actor a fost găsit în casă înainte să ardă în foc

Doliu în lumea teatrului. Un mare actor a fost găsit în casă înainte să ardă în foc
Comunitatea din Piatra Neamț și întreaga lume artistică e înmărmurită de durere. O mare vedetă s-a stins, în singurătate.

Este, din nou, doliu în lumea teatrului, după ce un mare talent a trecut la cele veșnice. Un mare actor, fost director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, a încetat din viață.

Maestrul Cornel Nicoară a decedat joi dimineață, la 83 de ani. S-a stins singur, în apartamentul său, fără ca nimeni să-l poată ajuta. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții instituției pe care a condus-o, Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț.

Doliu în lumea teatrului

„Cale luminoasă, domnule Cornel Nicoară. Echipa Teatrului Tineretului îşi exprimă regretul pentru trecerea la cele veşnice a renumitului actor Cornel Nicoară, director al acestei instituții între martie 1986 – ianuarie 1989, respectiv septembrie 2001 – mai 2006”, se arată într-un anunț făcut de reprezentanții teatrului.

Născut pe 20 octombrie 1938 la Câmpia Turzii, Cornel Nicoară a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1965. El și-a încheiat studiile la clasa profesorului Moni Ghelerter, fiind repartizat în același an la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț”, au scris reprezentanții cunoscutei instituții culturale.

Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț, pepiniera marilor actori

Prin Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț au trecut nume mari ale scenei românești. După ce terminau UNATC, foarte mulți actori erau trimiși, la începutul carierei lor, să lucreze la acest teatru din Piatra Neamț. Parctic, instituția era o pepinieră de actori ce urmau să fie pregătiți pentru scenele din marile orașe ale României.

Marele actor a fost descoperit de pompieri

După cum scrie presa locală, maestrul Cornel Nicoară a fost găsit în locuința sa din Piatra-Neamț, unde locuia singur. Trupul acestuia a fost descoperit de un echipaj de pompieri care a fost solicitat să intervină la un incendiu care a izbucnit chiar în apartamentul său.

„În jurul orei 09:51, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de fum pe casa scării într-un bloc de locuințe din bulevardul Decebal, municipiul Piatra Neamț. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

Pompierii au intrat într-un apartament situat la etajul șase, unde au constatat că o persoană era decedată, iar un dulap ardea mocnit”, se arată într-un comunicat al ISU Neamț. Incendiul a fost lichidat rapid, iar cu excepția actorului, al cărui deces a fost constatat anterior, nu au mai fost alte victime. Se pare că incendiul s-a produs de la o candelă lăsată aprinsă.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre