Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în presa românească. A murit Călin Gheorghe, un cunoscut om de radio

Doliu în presa românească. A murit Călin Gheorghe, un cunoscut om de radio
Unul din primii oameni de radio deveniți cunoscuți după Revoluție, prietenul bun al lui Andrei Gheorghe, a plecat la acesta, sâmbătă.

Călin Gheorghe a fost una dintre vocile reprezentative ale mai multor radiouri private: Pro FM, Guerilla şi Europa FM. Anunţul a fost făcut de foştii săi colegi de la Radio Guerrilla pe pagina de Facebook a postului.

Deocamdată, nu se știe nimic despre cauza decesului îndrăgitului jurnalist. „Călin Gheorghe, fostul nostru coleg și prieten, un om cu o voce ca o prietenie de-o viață, a plecat astăzi dintre noi. Clar, viața câteodată o ia razna. Drum bun, Călin Gheorghe. Mulțumim”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook a radioului Guerrilla.

De aproape o jumătate de an, legendarul DJ de radio avea o emisiune la Europa FM, iar ultima ediție în care oamenii l-au putut auzi la microfon a avut loc joi, 23 iulie. A fost ca de obicei, nimeni şi nimic nu prevestea o astfel de tragedie. Rudele, prietenii și foștii colegi, dar și oameni simpli au suferit un șoc când au aflat.

”Poţi exersa vorbirea. Poţi simula entuziasmul şi/sau priceperea. Poţi chiar fenta – o vreme – lumea. Dar, mai devreme sau mai tîrziu, radioul tot te dă de gol, pentru că vocea te dă de gol. E-atât de simplu. În cazul lui Călin, vocea era exact cum era omul – caldă, calmă, educată.

Gravă fără să devină vreodată plicticoasă şi – când era cazul – ghiduşă fără să vireze în hăhăială tembelă. Anglofonii, maeştri ai conciziei, i-ar zice (scurt şi corect) «authoritative» şi «reassuring : de încredere şi liniştitoare. What you hear is what you get (n.r.: Ceea ce auzi este ceea ce obții). Pe scurt, o voce de om bun. Unul dintre cei mai buni oameni pe care am avut bafta să-i cunosc”, a scris Filip Standavid, fost jurnalist Europa FM, pe contul său de Facebook.

Călin Gheorghe a fost unul dintre pionierii radioului românesc de după comunism. Între 1995 – 2005, Călin Gheorghe a fost DJ la ProFM, cea mai populară staţie de radio de la acea vreme, de unde a trecut la Radio Guerrilla (2005 – 2015). În ultima perioadă avea emisiune la Europa FM. În ultimul sfert de veac Călin Gheorghe a avut zeci de emisiuni împreună cu Andrei Gheorghe, bun prieten de-al său, care a murit în urmă cu doi ani.

Sursa foto: Europa FM

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre