Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu la casa regală britanică. A murit unchiul prinților Harry și William

Doliu la casa regală britanică. A murit unchiul prinților Harry și William
Lordul Robert Fellowes, fostul secretar particular al reginei Elisabeta a II-a între 1990-1999, cumnatul prințesei Diana și unchiul prinților Harry și William a murit. Avea 82 de ani.

Lordul Robert Fellowes, care a fost cumnatul prințesei Diana și unchiul prinților Harry și William, a fost cel mai important consilier al regretatei regine Elisabeta între 1990 și 1999, în timpul divorțurilor a trei dintre copiii ei și a morții Dianei.

Un ajutor de nădejde pentru regretata regină Elisabeta

Unchiul prinților Harry și William, căsătorit cu sora prințesei Diana, a murit din cauze necunoscute, iar planurile funerare nu au fost dezvăluite. Robert Fellowes a ajutat-o pe regină să treacă prin ceea ce ea a numit „annus horribilis” în 1992, când Charles era în război cu Diana, Andrew s-a despărțit de Sarah, Anne a divorțat, Castelul Windsor a luat foc și opinia publică s-a întors împotriva familiei regale.

Lordul Fellowes a negat afirmațiile bizare ale proprietarului Harrods, Mohamed Al Fayed, potrivit cărora ar fi fost implicat într-o conspirație pentru uciderea fiului său Dodi și a Dianei.

Cavaler de onoare al Elisabetei a II-a până la moartea acesteia

În 1978 s-a căsătorit cu Lady Jane Spencer, sora mai mare a Dianei, și au avut trei copii: Alexander, Eleanor și Laura, care este nașa prințesei Charlotte. Bărbatul a rămas cavaler de onoare al Elisabetei până la moartea acesteia în septembrie 2022 și a fost întruchipat de actorul Andrew Havill în serialul Netflix „The Crown”.

„Un adevărat gentleman, în toate sensurile bune ale acestui cuvânt”

Cel mai bun consilier al regretatei regine Elisabeta între 1990 și 1999

„Cumnatul meu absolut excepțional, Robert, nu mai este printre noi. Un adevărat gentleman, în toate sensurile bune ale acestui cuvânt, a fost un om plin de umor, înțelepciune și integritate totală. Sunt profund mândru că am fost cumnatul lui”, a scris pe contul de socializare fratele mai mic al Dianei, Earl Spencer.

„Robert este singurul dintre secretarii mei privați pe care l-am ținut în brațe”

A murit unchiul prinților William și Harry. Sursă foto: instagram

Lordul Fellowes s-a născut la Sandringham în 1941, tatăl său fiind Sir William „Billy” Fellowes, administratorul domeniului din 1936 până în 1964, care a mers la vânătoare cu regele George al VI-lea. Mama sa, Jane Fellowes, era fiica generalului de brigadă Algernon Ferguson, mare șerif de Northamptonshire și străbunicul lui Sarah, ducesă de York.

Potrivit unui necrolog publicat astăzi în The Times, una dintre primele persoane care l-au cunoscut după nașterea sa a fost prințesa Elizabeth, care a declarat ulterior: „Robert este singurul dintre secretarii mei privați pe care l-am ținut în brațe”.

„Wisden cel umblător”

A urmat cursurile Colegiului Eton, unde era cunoscut sub numele de „Wisden cel umblător” datorită cunoștințelor sale impresionante despre cricket, dar nu a mers niciodată la universitate. În schimb, a fost înrolat în Scots Guards și a petrecut trei ani în armată, între 1960 și 1963, înainte de a se îndrepta spre City pentru a lucra pentru brokerii de discount Allen, Harvey și Ross.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre