Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu mondial în jurnalism. Vestea care a cutremurat dimineața. Franța și Italia îi aduc un omagiu

Doliu mondial în jurnalism. Vestea care a cutremurat dimineața. Franța și Italia îi aduc un omagiu
Un jurnalist, un fan pasionat, un profesionist în comunicare a dispărut prea devreme. Vestea a tulburat întreaga lume.

Alessanda Bianchi, un jurnalist desăvârșit a plecat într-o lume mai bună, după ce s-a stins prematur din viață. Vestea a fost zguduitoare.

Ambasadoarea fotbalului italian în Franța

Ani de zile jurnalista Alessandra Bianchi a fost o ambasadoare a fotbalului italian în Franța, unde a lucrat pentru The Team, Sunday Team sunt Canal +, the Parisian e Rmc. Dincolo de Alpi a fost imaginea Ligii fără a-și ascunde niciodată dragostea pentru Roma și pentru Totti.

De la L’Équipe la Canal+, trecând prin Le Parisien, redacțiile sportive franceze deplâng un „jurnalist de mare valoare” și o „persoană extraordinară”. Alessandra Bianchi avea 59 de ani.

„Colegă, jurnalistă de mare valoare”

Alessandra Bianchi a lucrat timp de patru ani în departamentul de comunicare al Lega Pro, organizatorul celor trei campionate din Serie C, care a dorit să îi aducă un omagiu, descriind-o ca fiind o „colegă, jurnalistă de mare valoare, persoană extraordinară”. „Ai fost întotdeauna o colegă disponibilă pentru a ne ajuta și ai pus întotdeauna la dispoziția noastră competențele tale.

Moartea jurnalistei Alessandra Bianchi a îndurerat o lume întreagă…

În fiecare dintre noi există multe amintiri care nu se vor șterge niciodată: cele legate de muncă și cele legate de numeroasele tale pasiuni: jurnalismul, Roma, cărțile, Parisul, Modigliani.

„Amintirea ta și râsetele noastre vor fi vii pentru totdeauna”

Te-ai remarcat întotdeauna prin faptul că ți-ai îndeplinit angajamentele cu seriozitate și disponibilitate. Amintirea ta și râsetele noastre vor fi vii pentru totdeauna. La revedere Alessandra, ne vei lipsi. Cele mai sincere și profunde condoleanțe din partea președintelui Matteo Marani și a întregii Lega Pro se îndreaptă către familia Bianchi în aceste momente dificile”, a fost mesajul tulburător.

Vestea tristă a fost dată de cotidianul italian „La Repubblica”

Plecată mult prea devreme… Cotidianul italian „La Repubblica” a anunțat decesul jurnalistei cu voce gravă, Alessandra Bianchi la vârsta de 59 de ani. Un chip și o semnătură cunoscută pentru fanii francezi ai fotbalului… Jurnalista va fi înmormântată în capela San Nicola al Borghetto dei Pescatore din Ostia, în apropiere de Roma, joi, 16 noiembrie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre