Simona Ionescu / Redactor Șef

Donald Trump se poartă tot mai ciudat în ultima perioadă. Apropiații sunt îngrijorați

Donald Trump se poartă tot mai ciudat în ultima perioadă. Apropiații sunt îngrijorați
Donald Trump ar putea suferi de tulburare de stres posttraumatic, spun apropiații, pentru că în ultima perioadă se comportă din ce în ce mai ciudat.

Donald Trump „a urmărit acel clip de șapte secunde în care se vede cât de aproape a fost de a fi împușcat în cap, iar și iar și iar. S-ar putea să aibă tulburare de stres posttraumatic”, a declarat pentru Vanity Fair un republican apropiat de campania lui Trump.

Fostul președinte Donald Trump ar putea suferi de tulburare de stres posttraumatic (PTSD) după ce a supraviețuit la limită unei tentative de asasinat luna trecută, potrivit unui nou raport. Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale, a suferit o rană la ureche după ce un bărbat înarmat a deschis focul de pe un acoperiș din apropiere în timpul unui miting în Butler, Pennsylvania, la 13 iulie.

„A urmărit acel clip iar și iar și iar”

O persoană a fost împușcată și ucisă, iar alte două au fost rănite înainte ca un lunetist al Secret Service să-l ucidă pe atacator, identificat drept Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani.

Republicanii sunt îngrijorați pentru că Trump „a urmărit acel clip de șapte secunde în care se vede cât de aproape a fost de a fi împușcat în cap, iar și iar și iar”, a spus un republican pentru Vanity Fair. Acesta este motivul pentru care cei apropiați spun că „s-ar putea să aibă PTSD”.

Trump a acceptat să fie intervievat după tentativa de asasinat

Trump nu-și poate reveni după momentul în care era să-și piardă viața

FBI a declarat la sfârșitul lunii iulie că Trump a fost de acord să fie intervievat ca parte a unei investigații privind tentativa de asasinat.

„Acesta este un interviu de rutină cu o victimă, în conformitate cu procedurile noastre pentru orice victimă a unei infracțiuni”, a declarat reporterilor Kevin Rojek, agentul special responsabil al biroului FBI din Pittsburgh. Dar întâlnirea de la 1 august a sfârșit prin a fi un briefing privind ancheta FBI, Trump punând mai multe întrebări decât i-au pus forțele de ordine, a relatat ABC News.

Donald Trump vrea să știe dacă vreo „entitate străină are legătură cu atacul”

Trump vrea să știe dacă au fost implicați străini în atentatul său

Se pare că lui Trump i s-a spus că anchetatorii nu sunt încă în măsură să spună exact ce l-a motivat pe Crooks să îl vizeze pe Trump la miting. Acesta a căutat online atât politicieni democrați, cât și republicani în zilele și săptămânile premergătoare atacului armat.

Și este posibil să fi ales să îl vizeze pe Trump pentru că era următoarea personalitate politică proeminentă care urma să viziteze Pennsylvania. De asemenea, Trump a vrut să știe dacă FBI-ul a stabilit dacă vreo entitate străină are legătură cu atacul.

Agenții FBI l-au anunțat că au reușit să acceseze trei conturi de e-mail străine utilizate de Crooks, dar că nu există niciun indiciu că altcineva ar fi fost implicat în tentativa de asasinat, potrivit surselor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre