Dr. Cristian Paparău atrage atenția asupra unui anumit tip de magiun. Șoferii ies pozitiv la DrugTest

Dr. Cristian Paparău, expert medico-legal și psihiatru, a dezvăluit recent o situație care i-a fost semnalată de către un apropiat. Specialiștii au atras de mult atenția asupra unor substanțe precum ibuprofen, sau cele pentru diabetul de tip 2 și hipertensiune, care pot genera rezultate fals pozitive în cazul DrugTest-ului efectuat șoferilor.
Pe lângă acestea, se pare că un pericol major este și magiunul. Dr. Paparău a detaliat situația și a arătat și dovezile pe care le-a primit, în sprijinul afirmațiilor. Bineînțeles, nu este vorba despre orice fel de magiun, așa cum era de așteptat.
Este vorba despre magiunul afrodisiac, care este comercializat și în România, inclusiv în lanțurile naționale de farmacii. Se pare că acest preparat „magic”, ajută pe o parte, dar strică pe cealaltă.
„Mă sună un prieten ieri dimineață să îmi spună că a consumat cu o seară înainte magiun afrodisiac și a doua zi și-a făcut un drugtest. A constatat că rezultatul testului a fost pozitiv pentru amf.etamina și metamf.etamina (cel mai probabil fals pozitiv). Mi-a precizat că testul făcut cu o zi înainte a fost negativ. Aviz celor care consumă astfel de produse!”, a povestit dr. Cristian Paparău.
Nu se știe exact ce substanță conține acest preparat, însă aparent șoferii care îl consumă ar face bine să evite condusul, în caz contrar pot avea probleme. Persoana „pățită” a trimis atât o poză cu magiunul buclucaș, cât și o imagine cu DrugTest-ul pozitiv.
Momentan nu a fost oferit un punct de vedere oficial, așa că nu se știe în ce măsură una dintre substanțele folosite la preparat fac parte din lista celor ce ar putea genera rezultate false.
Internauții au reacționat așa cum era de așteptat, ironizând situația. Unii dintre ei în schimb, au fost curioși de unde pot cumpăra un borcănaș.
„Bună ziua, de unde a cumpărat magiunul?”, „Nici magiun pe pâine nu mai poți să mănânci ca îți iese pozitiv la drug test”, „Pe acesta l-a ratat Piedone la controale (magiunul)”, au scrii unii dintre internauți.
Alții în schimb au susținut că folosesc și s-au arătat îngrijorați de efecte: „Eu nu am pățit nimic”, „Și până la urmă în cât timp iese din corp? Noi consumăm zilnic, sper să nu rămânem fără permis”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook