Această rețetă de cornuri de casă din caietul bunicii este fără zahăr, ceea ce o face ideală pentru momentele când ținem dietă sau post. Carmen Trică dezvăluie propria rețetă de cornuri cu magiun și ne asigură că rezultatul va fi unul spectaculos. Tot ce aveți de făcut este să îi urmați exact pașii în prepararea rețetei. Ingredientele ce urmează asigură șase cornuri de dimensiune medie, însă, dacă doriți, le puteți prepara și mai mici.
Ingrediente pentru șase cornuri cu magiun
Pentru aluat: 300 g făină
40 ml ulei (de măsline sau de orice alt fel)
10 g drojdie proaspătă
1 gălbenuș de ou
150 ml lapte călduț
Pentru umplutură: magiun de prune
Pentru uns: 1 gălbenuș de ou
1 lingură de lapte
Mod de preparare
„Am dizolvat drojdia in laptele călduț. Am lăsat să stea 10 minute. Am adăugat apoi gălbenușul, uleiul și făina treptat și am frământat 5 – 10 minute până a devenit un aluat nelipicios și elastic. În funcție de tipul ei, poate fi nevoie de mai puțină sau de mai multă făină. L-am lăsat să crească până și-a dublat volumul. Am împărțit aluatul în 6 părți. Pe fiecare am întins-o cu sucitorul în formă de dreptunghi. Într-o parte am pus o lingură de umplutură, iar pe cealaltă parte tăiem fâșii (tăietura nu se va duce până la final).
Lipim bine partea cu umplutura și apoi rulăm. Le punem pe o foaie de copt într-o tavă și le mai lăsam să crească 15 minute. Le ungem cu gălbenușul amestecat cu lapte și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 – 35 minute (sau până devin ușor aurii pe deasupra)”, dezvăluie realizatoarea rețetei pe contul ei de Instagram.
Cornurile rezultate sunt super pufoase, chiar și a doua zi. Și bineînțeles că le puteți umple și cu altceva, spre exemplu bucățele de mere călite. De preferat este să nu fie prea lichidă umplutura.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook