Simona Ionescu / Redactor Șef

Drama doctorului ATI. Nu poate să își salveze mama de COVID-19

Drama doctorului ATI. Nu poate să își salveze mama de COVID-19
În unele cazuri, neputința medicilor în lupta cu COVID-19 lasă urme adânci în sufletele salvatorilor. Este cazul unui medic ATI care nu poate să își salveze mama de COVID-19. Plânge și se roagă.

Cei care nu cred în virusul ucigaș care face prăpăd pe toată planeta să asculte povestea medicului de Terapie Intensivă (ATI) care se roagă de trei săptămâni să se întâmple o minune cu mama sa.

Drama doctorului ATI. Nu poate să își salveze mama de COVID-19

Nu există încă un tratament specific pentru COVID-19, ci doar medicamente care au dat rezultate în cazul unor bolnavi sau care nu au schimbat nimic în cazul altora.

Din păcate, sunt situații în care acțiunea celor din jur îi afectează pe salvatori la modul cel mai personal cu putință. Este și cazul medicului Ștefan Zahiu, specialist ATI, care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus la Spitalul Militar Central, care și-a spus drama la Medika tv.

Medicul trăiește de trei săptămâni o adevărată dramă, pentru că printre pacienții pe care încearcă din răsputeri să-i salveze se află chiar propria mamă.

Cu lacrimi în ochi, dr. Ștefan Zahiu a vorbit despre această dramă personală la Medika TV. “De 3 săptămâni îmi tratez propria mea mamă de COVID la spitalul unde lucrez. Credeți că mai pot spune ceva în afară de asta? Credeți că e vreun tratament despre care să nu fi citit, pe care să nu-l fi căutat, să nu fi încercat să-l fac? E ca mersul pe sârmă (lupta cu boala). Și asta nu înțeleg oamenii ăștia care merg la mall. Așteptăm medicamente din Japonia și oamenii să-și facă liniștiți cumpărăturile în continuare”, a spus dr. Ștefan Zahiu.

Dr. Ștefan Zahiu se roagă acum la Dumnezeu, pentru o minune

Specialistul ATI a mărturisit că sunt momente în care singura sa speranță e la Dumnezeu. Dr. Ștefan Zahiu a vorbit deschis despre drama tuturor pacienților care ajung pe un pat de Terapie Intensivă, dar și despre nepăsarea celor care nu respectă regulile de protecție sanitară și care, prin comportamentul lor, nu fac altceva decât să răspândească virusul și să omoare, inconștient, oamenii.

Dr Ștefan Zahiu: “Eu mă rog mereu. O  vorbă bună, un Doamne ajută spus câteodată ajută, chiar dacă nu are nici o legătură cu medicina.”

“Eu mă rog mereu. O  vorbă bună, un Doamne ajută spus câteodată ajută, chiar dacă nu are nici o legătură cu medicina. Oamenii nu înțeleg. Nu e o boală chirurgicală, o bubă pe care o tai, o scoți și-ți vezi mai departe de viață. Și aici e marea inconștiență a populației. Până nu ești bolnav ai senzația că ești erou. Și când ești pe un pat de terapie intensivă și vine unul la tine în halat din cap până-n picioare de zici că ești în vestul sălbatic, te uiți pe monitorul ăla și vezi că aia e saturația ta, oxigen 14-15. Asta trebuie să vadă oamenii ăștia”, a spus dr. Ștefan Zahiu.

”Eu nu zic că trebuie să se blocheze societatea, economia, dar te duci la cumpărături, iei cu tine lista și gata. Ce tratamente să aducă țara? Suntem îndatorați până peste cap. Este războiul tău cu tine însuți. Doar să te organizezi puțin, mai mult nu pot să-ți cer eu ca individ. Acum nu vorbește doctorul din mine, vorbește fiul disperat”, a spus dr. Ștefan Zahiu cu lacrimi în ochi.


Lecție de viață de la Andreea Marin. Ce spune diva la 46 de ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre