Simona Ionescu / Redactor Șef

Droguri în lumea fotbalului! Adi Mutu face dezvăluiri despre fotbaliștii care consumă stupefiante în cluburi

Droguri în lumea fotbalului! Adi Mutu face dezvăluiri despre fotbaliștii care consumă stupefiante în cluburi
Invitat în podcastul lui Codin Maticiuc, Adrian Mutu a vorbit despre cea mai cruntă perioadă din viață.

Adrian Mutu e mai transparent și mai sincer ca niciodată. Sportivul recunoaște că a avut momente în care a nu a știut ce să facă cu viața lui.

Droguri în lumea fotbalului! Adi Mutu face dezvăluiri despre fotbaliștii care consumă stupefiante în cluburi

În podcastul lui Codin Maticiuc, Adrian Mutu a pus punctul pe I. Unul dintre foștii mari fotbaliști ai lumii a vorbit direct, fără menajamente, despre perioada în care a consumat substanțe interzise. Șocantă a fost și declarația lui Maticiuc, care a povestit ce se întâmplă nopțile prin cluburi:

“În lumea mea și lumea de noapte, e o chestie care se întâmplă cu 95% din lumea de noapte (n.r. consum de droguri). Sportivii pe care îi cunosc eu o fac 50%”. De ce s-a apucat Mutu de droguri? Din două motive: a fost tentat și nu a fost educat. Iar acum regretă enorm acea perioadă.

„Făceam reclamă cu David Beckham la Pepsi, eram imaginea Valentino, Dolce Gabbana, Versace, astea au căzut din prima”

La mine problema a fost că nu am fost educat. Atunci când nu ai educatie, dar stii despre droguri, despre prostituate, despre lucruri care te pot afecta, e greu.

Erau subiecte tabu, cu parintii mei nu vorbeam. Tata nu mi-a explicat mie vreodată. Erau subiecte tabu. Nu vorbeam cum vorbim acum. Dacă nu ai educația asta, nu știi ce se întâmplă. Pentru mine nu a fost curaj, a fost inconstiență.

Am fost terminat la nivel emotional, la un nivel care lumea nici macar nu-și imaginează, nu știam ce să fac. Eram și singur, un copil de 23 de ani. Presa (n.r. din Anglia) era foarte agresivă, te rupe. Să te vezi pe prima pagină în The Sun, ce conotație dau și apoi efectul pe care l-a avut avut în România. Dădeam speranța tuturor că se poate să ajungi de la un fotbalist foarte bun la super star, că ajunsesem la nivelul ăla. Nu spun de efectul avut in toate contractele de imagine.

Făceam reclamă cu David Beckham la Pepsi, eram imaginea Valentino, Dolce Gabbana, Versace, astea au căzut din prima, în prima săptămână. Pe lângă criticile care au venit, a fost o nebunie totală. Singurii care au fost lângă mine au fost părinții mei, care nici măcar nu au adus discuția luni de zile, până când lucrurile s-au liniștit”.

„La fiecare meci, riști să te cheme la doping”

Pe de altă parte, Mutu e de părere că sportivii de performanță nu vor încerca să consume droguri, conștienți de urmări. „Eu nu cred și aici mă refer la fotbaliști, pentru că ei, practic, 11 luni sunt în competiție. Din săptămână în săptămână e doping (n.r. testare anti doping) și dacă faci lucrul ăsta (n.r. consumă droguri), sunt nebuni. La fiecare meci și în fiecare zi, riști să te cheme la doping”, crede Briliantul.

Sursă foto: playsport

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre