Simona Ionescu / Redactor Șef

Drumul cu peripeții al noului jurat „Chefi la cuțite”, Alexandru Sautner. „Nu mi se putea întâmpla ceva mai frumos…”

Drumul cu peripeții al noului jurat „Chefi la cuțite”, Alexandru Sautner. „Nu mi se putea întâmpla ceva mai frumos…”
Noul sezon al emisiunii „Chefi la cuțite” vine cu o surpriză pentru fanii show-ului: vor fi patru jurați. Printre care și Alexandru Sautner, care a fost extrem de fericit că face parte din noua echipă.

Are 33 de ani în domeniul gastronomic, dar nimic nu-i place mai mult. Noul jurat, cheful Alexandru Sautner a cel mai fericit de când a fost cooptat în echipa „Chefi la cuțite”.

Povestea lui Alexandru Sautner a început în 1991, când a plecat din țară alături de un prieten. Visul său era să ajungă în Franța, dar a făcut o escală în Germania. Un drum cu multe peripeții, cu situații grele, cu zile întregi de mers pe jos. Dar nu s-a lăsat, pentru că știa că va veni momentul când toate aceste lucruri le va povesti prietenilor, la un pahar cu vin.

Și după șapte ani în care a muncit enorm, a venit și prima bucurie: a deschis primul restaurant. A venit și al doilea restaurant în anul 2003, apoi al treilea în 2005. Toate au fost inaugurate la Stuttgart, iar clienții erau fericiți că au lângă ei un român înzestrat cu un asemenea talent.

Cu gândul la înghețată…

Cu dorul de țară cu greu se luptă cineva, așa că Alexandru Sautner s-a întors în România în anul 2013 și a deschis, pe plaja din Mamaia, restaurantul Caelia. Dar gândul lui a rămas la înghețată, așa că a decis să plece la Ice University, la Bologna. Din nou destinul i-a fost altul și a ajuns la Rimini, la cel mai mare târg de înghețată din lume.

Chef Alexandru Sautner, mereu îndrăgostit de înghețată

A descoperit Emilia Cremeria și în scurt timp a făcut o franciză în România. N-a fost deloc ușor, a negociat la sânge cu italienii, dar a reușit să aducă brandul și să investească 250.000 de euro. Lucrurile au funcționat perfect, iar în 2020 se lăuda cu 9 gelaterii în România, iar acum numărul acestora a crescut la 14. Și tot în 2020, a deschis și un restaurant cu o delicioasă mâncare mediteraneană, Oliveto.

„Știu că avem o mare responsabilitate”

Bucuria a fost imensă când a fost cooptat în echipa „Chefi la cuțite”, iar Alexandru Sautner spune că și acum i se pare un vis. „Sincer, nu cred că realizez încă ce mi se întâmplă. Acest nou rol cred că este rezultatul unei experiențe de peste 30 de ani în Horeca și a rezultatelor extraordinare obținute de-a lungul timpului în această industrie.

Sunt sigur ca nu mi se putea întâmpla ceva mai frumos decât această onoare de a fi noul jurat la Chef la Cuțite! Știu că avem o mare responsabilitate, o presiune care se simte asupra noastră dar, cu ajutorul echipei și al colegilor, sunt sigur că o să facem treabă bună! ”, a declarat Chef Alexandru Sautner.

Sursă foto: Forbes

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre