Simona Ionescu / Redactor Șef

Dumitru Dragomir, amintiri din copilărie. Când a învățat să mănânce cu furculița și de ce nu suportă pepenii

Dumitru Dragomir, amintiri din copilărie. Când a învățat să mănânce cu furculița și de ce nu suportă pepenii
Poreclit Don Corleone, fostul șef al LPF a făcut destăinuiri incredibile despre viața pe care o trăiește.

Dumitru Dragomir e liniștit. Are acasă o nevastă care i-a schimbat viața în bine, nu duce lipsă de bani, dar există totuși un lucru de care îi e frică.

Dumitru Dragomir, amintiri din copilărie. Când a învățat să mănânce cu furculița și de ce nu suportă pepenii

Nimeni nu a știut aceste lucruri despre fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Invitat în emisiunea lui Denise Rifai, cel supranumit Don Corleone a dat totul din casă. Chiar dacă multă lume a tremurat în fața lui de-a lungul timpului, sunt puțini cei care știu că viața lui Dragomir nu a fost deloc ușoară.

Din cauza sărăciei, a plecat de acasă la vârsta de 14 ani, cu doar 5 lei în buzunar și a învățat să se descurce singur. Iar primul loc de muncă a fost într-o piață din Craiova, unde descărca pepeni. „Nu am fugit, nicidecum. Am plecat din cauza sărăciei și acum dacă mi-e frică de ceva, mi-e frică de sărăcie.

De când se lumina și până apunea soarele trebuia să muncesc, am făcut bine că am plecat de acasă. Eram un rebel și am fost născut într-o comună cu mulți copii isteți, care erau pe la facultăți și toată viața m-am înconjurat de anturaje cu oameni deștepți” a spus Dragomir.

De ce nu a fumat niciodată

Ce-i drept, pepenii pe care nu-i suportă acum, l-au ajutat pe vremuri să crească în greutate întrucât, fiind mult prea slab, nu se putea înscrie la liceu pentru că pica testul medical. „Ani de zile nu am suportat lubenița (n.red. – pepenele roșu), cum îi spunem noi în Oltenia.

Dar am avut o idee fenomenală, că altfel nu aveam cum să reușesc că eram slab, vai de mama mea. Nu reușeai dacă nu aveai peste 40 de kilograme. Dacă tot descărcam lubenițe din piață și două vindeam și una o mâncam și când m-am pus pe cântar, așa s-a întâmplat. Eram isteț de mic. 20 de ani nu am mâncat pepene”, a mărturisit fostul șef al LPF.

„Marele handbalist Titei a ținut la mine, îmi era diriginte și mi-a dat un pic de educație”

Dragomir a dezvăluit totodată și motivul pentru care nu a băut și nu a fumat niciodată în viață. Totul a pornit de la mama sa, care „mi-a băgat țigara aprinsă pe gât că m-a prins fumând”. „Nu beau, nu fumez. Aveam vreo 10 ani și mi-a băgat mama o țigară aprinsă pe gât că m-a prins fumând. Și la o pomană la Bălcești mi-au dat copiii țuică, m-am îmbătat și nu am mai pus băutură pe gură. De atunci nu m-am îmbătat în viața mea. Toată viața nu am fumat, nu am băut”.

De educația lui din copilărie s-a ocupat fostul său diriginte, celebrul handbalist Titei, care l-a învățat să mănânce cu furculița.  „După o săptămână de la școală am învățat să mănânc cu furculița. Am învățat să mă spăl, am învățat să mănânc. Aveam 14 ani jumate.

Eram așa de isteț și de neadaptat, dar mă adaptam la orice situație. Eram un sportiv! Dacă am fugit de acasă, vă dați seama! Profesorii m-au îndrăgit. Marele handbalist Titei a ținut la mine, îmi era diriginte și mi-a dat un pic de educație. Am avut două norocuri: unul că m-am dus în inima Ardealului și altul că m-am însurat cu nevasta”, s-a destăinuit Don Corleone.

Sursă foto: prosport

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre