Simona Ionescu / Redactor Șef

Durerea din sufletul lui Constantin Enceanu. Ce își reproșează prietenul lui Petrică Mâțu Stoian

Durerea din sufletul lui Constantin Enceanu. Ce își reproșează prietenul lui Petrică Mâțu Stoian
Prieten de suflet al lui Petrică Mâțu Stoian, Constantin Enceanu nu a trecut nici acum peste moartea iubitului cântăreț. Dar mai are în suflet o mare durere.

Invitat în emisiunea lui Denise Rifai, Constantin Enceanu a vorbit despre supărarea pe care a avut-o pe mama sa. Care, la fel ca și Petrică Mâțu Stoian, a muncit prea mult și a avut prea puțin grijă de viața ei.

„A plecat cu căruța cu cai pe iarnă, pe viscol, să-mi facă rost de pieptar, să-mi facă rost de cămăși”

„Pe cine ați fost mai supărat, pe Dumnezeu sau pe mama?”, a fost întrebarea lui Denise Rifai, la care Constantin Enceanu și-a deschis sufletul și a spus tot ce-l apasă de atât de mulți ani.

„În momentele alea normal, am fost supărat pe Dumnezeu că mi-a luat-o de lângă mine. Era sprijinul meu, orice chestie cu mama o vorbeam, orice lucru pe care mi-l doream, la mama mergeam și o rugam să mă ajute.

A făcut tot posibilul ca eu să fiu un copil fericit și să am tot ceea ce-mi doresc. Îmi aduc aminte că atunci când am plecat pe drumul ăsta și mergeam la concursuri și la festivaluri, nu aveam costumul tradițional. S-a zbătut, s-a agitat, a plecat cu căruța cu cai pe iarnă, pe viscol, să-mi facă rost de pieptar, să-mi facă rost de cămăși. Foarte supărat am fost pe soartă că mi-a luat-o pe mama așa de tânără”, a povestit Enceanu.

„Aici am condamnat-o un pic, n-a avut grijă de dânsa, a avut mai mult grijă de noi”

Cunoscutul cântăreț de muzică populară spune că a fost supărat multă vreme pe mama sa pentru că n-a înțeles să se îngrijească mai mult și să țină regim. A condamnat-o atunci, dar acum regretă enorm. „Am fost într-o oarecare măsură supărat pe ea pentru că îi spuneam să lase munca mai ușor, să aibă grijă mai mult de ea, să nu mai meargă la munca câmpului, să țină un regim.

Enceanu și Petrică, prieteni pe viață

Aici am condamnat-o un pic, n-a avut grijă de dânsa, a avut mai mult grijă de noi, a avut mai mult grijă de familie, de animale, pentru că aveam animale foarte multe și pe dânsa s-a lăsat pe ultimul loc.

„Pentru că nu-ți imaginezi ce înseamnă să te duci acasă, la casa părintească, să nu te aștepte nimeni”

Oarecum cred eu că vina e împărțită, jumătate pentru mama, jumătate pentru Cel de Sus. Mi-aș fi dorit, mi-aș fi dorit să o am în viață, mi-aș fi dorit și la vârsta asta să o știu așa în bătătură. Pentru că nu-ți imaginezi ce înseamnă să te duci acasă, la casa părintească, să nu te aștepte nimeni, să nu-ți deschidă poarta nimeni și acolo să te simți ca un străin. E dureros!”, a fost răspunsul lui Contantin Enceanu.

În ceea ce privește moartea lui Petrică Mâțu Stoian, au trecut doi ani, dar Enceanu spune că durerea e la fel de mare în sufletul său și nu poate accepta plecarea artistului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre