Simona Ionescu / Redactor Șef

E oficial, salariul minim pe economie va crește

E oficial, salariul minim pe economie va crește
O veste bună pentru toți angajații români. Ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat joi creșterea salariului minim pe economie.

E oficial, salariul minim pe economie va crește. Momentan nu se știe de când și nici cu cât. Dar vestea tot bună rămâne. Raluca Turcan spune că în doar câteva zile vor începe negocierile cu sindicatele şi patronatele din România pentru creșterea salariului minim pe economie. Acesta a fost mărit la începutul acestui an cu 3%.

Salariul minim pe economie va crește

În cadrul unei conferințe de presă, Raluca Turcan a informat sindicatele și patronatele că, de la începutul lunii viitoare, vor fi chemate pentru demararea negocierilor cu privire la nivelul salariului minim care trebuie neapărat să crească.

Turcan a declarat că suma de 2.300 de lei pe care o primește acum un angajat român este mult prea mică. Există foarte multe persoane care muncesc fără a avea un contract sau pe un contract care nu le satisface toate drepturile.

Mai mult decât atât, ministrul Muncii spune că această creștere salarială trebuie făcută astfel încât, firmele, în detrimentul creșterii venitului unui angajat, să nu apeleze la concendieri sau la limitarea locurilor de muncă.

„Eu o să vă spun câteva principii, ca să fie lucrurile foarte clare. Deci unu: trebuie să crească pentru că este mic şi 2.300 brut este puţin, în condiţiile în care avem şi un fenomen îngrijorător de muncă nedeclarată sau muncă subdeclarată, ceea ce face ca, de fapt, oamenii să fie privaţi şi în privinţa salariului pe care îl primesc în mână, şi în privinţa contribuţiilor la sistemul de pensii. De asemenea, această creştere a salariului minim trebuie făcută predictibil şi să nu conducă la o avalanşă de concedieri şi de pierderi de locuri de muncă”, a spus Raluca Turcan.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre