Simona Ionescu / Redactor Șef

Echipamente performante pentru neurochirurgie la Spitalul Județean de Urgență Oradea

Echipamente performante pentru neurochirurgie la Spitalul Județean de Urgență Oradea
Ministerul Sănătății a finanțat achiziționarea unui microscop operator de ultimă generație care va fi folosit pentru tratarea pacienților din partea de vest a țării.

Echipamentul este dotat cu sistem robotizat de vizualizare microscopică, endoscopică și exoscopică, iar investiția s-a ridicat la 3,8 milioane de lei.

Microscopul va fi folosit în intervenții chirurgicale pentru înlăturarea tumorilor intracerebrale, la anevrisme intracraniene și malformații arterio-venoase cerebrale, pentru leziuni expansive și vasculare la nivelul măduvei spinării, cât și pentru malformații disrafice și alte leziuni complexe ale sistemului nervos cu un nivel ridicat de precizie și siguranță pentru pacient.
Ministerul Sănătății a făcut anunțul despre acest aparat performat și afirmă că susține autoritățile locale „care au vocația dezvoltării sistemului medical”.

De ce a investit Ministerul Sănătății în acest spital din Oradea

Spitalul asigură asistenţă medicală de specialitate la peste 221.000 locuitori din municipiul Oradea, respectiv la peste 617.000 locuitori ai judeţului pentru unele specialităţi. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea are o adresabilitate pe o arie extinsă, în judeţ şi în judeţele limitrofe.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, asigurând asistenţă medico-chirurgicală de urgenţă, preventivă, curativă şi de recuperare, cu specialităţi unice în judeţ (ex: cardiologie intervenţională, chirurgie toracică, chirurgie vasculară, chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, chirurgie plastică, arşi, oncologie, radiologie intervenţională, hematologie, radioterapie, genetică medicală, neurologie pediatrică etc.) și servicii de endoscopie digestivă, endoscopie bronșică, angiografie și cateterism cardiac, Unitatea de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA), Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC).

Dotări cu aparatură performantă

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea este dotat cu aparatură de înaltă performanţă în domeniu, corespunzătoare tuturor standardelor de calitate şi certificărilor de conformitate acordate de către firmele producătoare şi avizate de Ministerul Sănătăţii.

Spitalul este dotat cu: RMN, CT, angiograf, Angio- CT, mamograf cu tomosinteză, aparate de radiologie digitală, Aparate radiologie mobile, ecografe, osteodensitometru – DEXA, aparatură pentru test de efort, ecograf Doppler, defibrilatoare, ECG computerizat de înalta fidelitate, ecocardiograf, aparatură de înaltă performanţă pentru analize de laborator (analizor automat de biochimie, linie automată de microbiologie, sistem complet automatizat de producere a probelor biologice din laborator şi sistem de transport), şi toate celelalte echipamentele medicale necesare acordării asistenţei medicale de specialitate.

Aici se face și telemedicină, există și helioport

În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea se derulează aproximativ 30 de programe naționale de sănătate și acțiuni prioritare.

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), una dintre cele mai moderne din țară, fiind dotată cu un sistem de telemedicină, prin care se ţine legătura cu toate unitățile sanitare din Bihor, precum și un heliport, fiind primul heliport din România construit pe clădirea unei unități medicale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre