Simona Ionescu / Redactor Șef

Elena Chiriac de la Survivor duce povara amintirilor unui abuz uriaș, greu de reprodus. „O punea să-și introducă în…”

Elena Chiriac de la Survivor duce povara amintirilor unui abuz uriaș, greu de reprodus. „O punea să-și introducă în…”
A fost îndrăgostită de înot, dar a renunțat brusc și nimeni nu a cunoscut până acum motivul real.

În Republica Dominicană se descurcă cel mai bine la probele de înot, dar sunt puțini cei care știu ce poartă în suflet Elena Chiriac.

Elena Chiriac de la Survivor pune lumea înotului pe jar. Ce se ascunde în spatele ușilor închise

La 19 ani a rupt orice legătură cu lumea înotului, deși începuse să facă performanță. A optat pentru taekwondo WTF, sport care a consacrat-o și a făcut-o să fie mândră. Motivul este unul extrem de serios, iar Elena Chiriac de la Survivor l-a dezvăluit acum.

Vedeta povestește că totul a pornit de la un caz tulburător din natație, care a fost documentat chiar de propriul său tată. Acesta a fost redactorul șef al departamentului de sport din cadrul Mediafax, iar ce a descoperit a fost mai mult decât cutremurător.

Ce abuzuri se fac în natație

Investigația pe care a făcut-o tatăl său a purtat numele de „Cazul Pompița”.  Când ancheta a fost publicată, toată România a sărit în aer, subiectul fiind rapid preluat nu doar de ziarele din țară, cât și de cele din străinătate. Elena Chiriac a rămas însă cu un gust amar, pentru că părinții colegilor ei de la Liceul Emil Racoviță unde aceasta practica înotul nu s-au implicat așa cum ar fi trebuit. Mai mult, au marginalizat-o.

Ce a pățit vicecampioana europeană la înot Valentina Brat

În reportajul uluitor, tatăl Elenei a scos la iveală lucruri necunoscute de nimeni, iar personajul principal a fost vicecampioana mondială de juniori la înot Valentina Brat. Tânăra a povestit în acel moment că antrenorul Mihai Sandu a pus-o să facă lucruri la care nici un om nu se poate duce cu gândul.

Concret, sportiva era obligată să-și introducă aer în intestine, prin anus. Astfel, ea putea să înoate mai repede cu câteva sutimi. E lesne de înțeles că aceasta a avut probleme de sănătate ulterior, făcând hernie la doar 16 ani.

Campioana Camelia Potec a dezvăluit pentru tatăl concurentei de la Survivor că „Tina a avut probleme foarte mari. A trebuit să-și pună plasă pentru că intestinele s-au subțiat foarte mult. A tras foarte mult. Am fost alături de ea, timp de doi ani a luat toate spitalele la rând pentru a se trata, dar n-a avut probe să-l atace. A avut emoții foarte mari când a născut, era frică foarte tare ca ea și bebelușul să nu sufere complicații sau să nu se poată dezvolta. A trecut prin momente groaznice și a ales să nască prin cezariană.”

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre