Simona Ionescu / Redactor Șef

Elon Musk a făcut anunțul. A fost implantat primul cip cerebral la un pacient uman

Elon Musk a făcut anunțul. A fost implantat primul cip cerebral la un pacient uman
Elon Musk, fondatorul miliardar al Neuralink, a declarat că primul pacient uman a primit duminică un implant de la start-up-ul cu cipuri cerebrale și că se recuperează bine. „Rezultatele inițiale arată o detectare promițătoare a vârfurilor de neuroni”, susține Elon Musk.

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a dat anul trecut companiei autorizația de a efectua primul test pentru implantul pe oameni. Primul produs de la Neuralink ar urma să se numească Telepathy, a precizat Elon Musk într-o postare pe Twitter.

Studiul Prime al startup-ului este un test pentru interfața sa wireless creier-computer

Anunțul lui Elon Musk a fost făcut ieri de fondatorul miliardar al Neuralink într-o postare pe Startup-ul miliardarului va studia funcționalitatea interfeței, despre care spune că le permite celor cu paralizie să controleze dispozitive cu ajutorul gândurilor lor. Spike-urile reprezintă activitatea neuronilor, pe care Institutul Național de Sănătate îi descrie ca fiind celule care folosesc semnale electrice și chimice pentru a trimite informații în jurul creierului și în corp.

Studiul Prime al startup-ului este un test pentru interfața sa wireless creier-computer pentru a evalua siguranța implantului și a robotului chirurgical. Studiul va evalua funcționalitatea interfeței, care permite persoanelor cu tetraplegie, sau paralizie a tuturor celor patru membre, să controleze dispozitivele cu ajutorul gândurilor, potrivit site-ului companiei.

A fost implantat primul cip cerebral la un pacient uman

Neuralink a fost amendată recent

Potrivit informațiilor oferite de Reuters, la începutul acestei luni Neuralink a fost amendată pentru încălcarea normelor Departamentului de Transport al SUA (DoT) privind circulația materialelor periculoase. În timpul inspecțiilor efectuate în februarie 2023 la instalațiile companiei din Texas și California, anchetatorii DoT au aflat că firma nu s-a înregistrat ca transportator de materiale periculoase, arată înregistrările agenției.

De asemenea, aceștia au descoperit ambalarea necorespunzătoare a deșeurilor periculoase, inclusiv a lichidului inflamabil Xylene. Xilenul poate provoca dureri de cap, amețeli, confuzie, pierderea coordonării musculare și chiar decesul, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA.

Compania a primit autorizație pentru primul implant anul trecut

Neuralink a primit anul trecut autorizația FDA pentru primul său studiu de testare a implantului companiei pe oameni, o etapă esențială pentru start-up. Reuters a raportat în iunie că valoarea companiei a fost evaluată la cinci miliarde de dolari, pe baza tranzacțiilor private cu acțiuni. Neuralink a anunțat studiul privind implantul în septembrie. Compania a declarat că, în timpul studiului, un robot dezvoltat de companie va plasa chirurgical firele „ultrafine” ale implanturilor care ajută la transmiterea semnalelor în creierul participanților.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre