Simona Ionescu / Redactor Șef

Mirajul din jurul lui Elon Musk dispare. Fosta iubită îl cheamă în instanță și amenință cu dezvăluiri grave

Mirajul din jurul lui Elon Musk dispare. Fosta iubită îl cheamă în instanță și amenință cu dezvăluiri grave
Elon Musk și-a făcut cel mai periculos dușman: pe mama copiilor săi. De fapt, pe una dintre ele. Prima soție, cu care are 5 copii, a acceptat să rămână într-o relație de prietenie cu magnatul. Grimes însă, mamă a trei copii ai lui Musk, a decis să ducă un adevărat război cu patronul Tesla și Space X.

Elon Musk e chemat în instanță. Grimes l-a urmărit pe Elon Musk în 12 locații diferite pentru a-i înmâna actele care îl cheamă în instanță pentru stabilirea custodiei copiilor lor.

Fosta iubită a avut dificultăți în încercarea de a da de el pentru a-i înmâna actele, conform procedurii americane, făcând o adevărată muncă de detectiv pentru a-l chema în instanță pe Elon Musk– se arată în documentele judiciare depuse recent.

I-a monitorizat avioanele private

Cântăreața canadiană, în vârstă de 35 de ani, a angajat patru asistenți judiciari care au mers la sediul central al lui Musk, „X” din San Francisco, la locul de lansare al SpaceX din Boca Chica, Texas, la fabrica Tesla din Austin și la alte adrese din sudul SUA, conform documentelor depuse pe 3 noiembrie și obținute de Business Insider.

Grimes este o artistă de muzică electronică/techno, care împărtășește cu Musk fantezia colonizării spațiului de către oameni. (Foto: Instagram)

Se pare că unul dintre executori ar fi mers chiar și la ferma de cai a magnatului tehnologiei din Texas. O femeie e citată în dosar, după ce i-a spus reprezentantului lui Grimes: „Nu, nu e aici”.

Musk spunea despre Grimes că are o minte de geniu. (Foto: Instagram)

Artista arată însă instanței că a făcut muncă de detectiv pentru a-l localiza pe Musk, în vârstă de 52 de ani. Între 13 și 20 octombrie, Grimes a urmărit toate mișcările staff-ului lui Musk, inclusiv avioanele private, conform documentelor de la tribunal.

Toți agenții de securitate au primit o copie a actelor

În conformitate cu legislația californiană, documentele trebuie „notificate” oricărei persoane implicate/chemate într-un proces.

„Dacă actele nu sunt notificate sau comunicate în mod corect și la momentul potrivit, instanța nu poate merge mai departe cu cazul”, se arată pe site-ul Curții Superioare din California.

După mai multe încercări eșuate, se pare că cei care servesc aceste documente au fost nevoiți să lase citația pe mâna agenților de securitate ai lui Musk de la birourile X (n. fostul Twitter), Tesla și SpaceX.

Vrea custodie totală asupra copiilor

Grimes, al cărei nume real este Claire Boucher, l-a dat în judecată pe Musk în California pentru a obține drepturile părintești asupra celor trei copii ai lor, X Æ A-Xii, în vârstă de 3 ani, Exa Dark Sideræl și Techno Mechanicus, ambii în vârstă de 1 an.

Ea nu a cerut pensie alimentară pentru copii în cererea inițială din 29 septembrie.

Ulterior s-a aflat că Musk a dat-o de fapt primul în judecată pe Grimes, în Texas, pentru custodia copiilor lor, și a acuzat-o că „încearcă să ocolească jurisdicția” din statul său natal, declarându-se nerezidentă.

Magnatul are 10 copii: 5 din prima căsătorie, 3 cu Grimes și 2 cu ultima lui cucerire, Shivon Zilis – directoarea de cercetare a programului Neuralink

De asemenea, omul de afaceri a susținut în documentele judiciare că a avut „îngrijirea, controlul și posesia efectivă a fiecărui copil de la nașterea fiecăruia”, menționând că îngrijirea a avut loc în Texas, unde locuiește în majoritatea timpului  – „timp de cel puțin șase luni consecutive”, a declarat el în plângerea depusă.

Surse din anturajul lui Grimes susțin că artista „nu se teme de puternicul Musk” și va lupta „cu toate armele”. Presa de peste Ocean crede că semnalele date de fosta iubită a magnatului indică începutul unui război dur, presărat cu dezvăluiri tulburătoare despre Elon Musk.

Grimes și Musk au format un cuplu în perioada 2018 – martie 2022.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre