Simona Ionescu / Redactor Șef

O stradă a primit numele unui album emblematic al lui Elton John. Artistul mai are și o tribună

O stradă a primit numele unui album emblematic al lui Elton John. Artistul mai are și o tribună
Elton John a lăudat decizia de a redenumi o stradă după albumul său emblematic din 1973, stradă pe care a vizitat-o pentru prima dată de la această schimbare. Strada trece pe lângă stadionul clubului de fotbal Watford, Vicarage Road, și se numea inițial Occupation Road.

Un grup de fani, The 1881 Movement, a făcut o petiție către consiliu pentru a redenumi strada în semn de omagiu pentru Sir Elton John, în vârstă de 76 de ani, iar acest lucru a fost în cele din urmă oficializat săptămâna trecută.

Strada a fost schimbată în Yellow Brick Road, făcând referire la albumul emblematic al lui Sir Elton, Goodbye Yellow Brick Road, și la recentul său turneu Farewell Yellow Brick Road Tour. Semne noi galbene au fost montate pentru a marca schimbarea oficială a numelui, iar cântărețul a vizitat-o cu mândrie în această săptămână.

Artistul a devenit președintele clubului în 1976

Sir Elton are de mult timp un devotament profund față de Watford FC, devenind președintele clubului în 1976 și preluând titlul de președinte de onoare pe viață. El are deja o tribună care îi poartă numele pe terenul din Vicarage Road și a declarat că „s-a îndrăgostit de fotbal” acolo, când era copil.

O stradă a primit numele unui album al lui Elton John. Sursă foto: daily mail

„Watford Football Club a făcut mai multe pentru mine în timpul vieții mele decât am făcut eu vreodată pentru el”

„Utilizarea Yellow Brick Road este o modalitate cu adevărat fantastică și inteligentă pentru ca suporterii să fi jucat rolul lor în recunoașterea unei perioade în care am fost aici aproape în fiecare zi – în această călătorie uimitoare cu Graham Taylor (fostul manager Watford”. Simt că sunt tratat special.

Și, chiar dacă mă întorc aici în afara zilelor de meci, există încă un zbucium pentru mine, pentru că aici m-am îndrăgostit de fotbal și de clubul meu. Așa cum am mai spus de multe ori, Watford Football Club a făcut mai multe pentru mine în timpul vieții mele decât am făcut eu vreodată pentru el”, a mărturisit Elton John.

„Nu poate exista un suporter care să fi dat mai mult acestui club decât Elton însuși”

La rândul său, președintele și director executiv al Watford FC, Scott Duxbury, a vorbit despre cât de multe a făcut Elton John pentru fotbal. „Ca o persoană care s-a confruntat personal cu provocările pe care le presupune conducerea unui club de fotbal, empatia și sprijinul personal fantastic al lui Elton au fost o motivație uriașă în spatele progreselor pe care le-am făcut în numele Watford în ultimii 10 ani. (…) nu poate exista un suporter care să fi dat mai mult acestui club decât Elton însuși.

Proprietarul clubului, Gino Pozzo, și eu însumi vom fi recunoscători pentru totdeauna că dragostea din copilărie a lui Elton pentru Watford continuă să ardă atât de puternic”, a mărturisit acesta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre