Simona Ionescu / Redactor Șef

Emma Răducanu se recuperează în România. Care a fost primul lucru pe care i l-a cerut bunicii când a ajuns în țară

Emma Răducanu se recuperează în România. Care a fost primul lucru pe care i l-a cerut bunicii când a ajuns în țară
Indiferent când de mulți bani ar avea și în ce lume s-ar învârti, sufletul Emmei Răducanu a rămas la bunica din România.

După ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale, Emma Răducanu  a zburat în România pentru a se recupera. Nimic nu se compară cu liniștea pe care o găsește în modestul apartament al bunicii sale, pe care o alintă Mamiya.

Este una dintre sportivele cu cele mai mari venituri din lume, cu acces la cele mai bune centre de tratament medical pe care le pot cumpăra banii. Dar, după ce a terminat operațiile, Emma Răducanu a dorit să se recupereze într-un singur loc: apartamentul bunicii sale dintr-un bloc gri din perioada comunistă din România.

Campioana de la US Open era disperată să o vadă pe Niculina Răducanu. Niculina, în vârstă de 90 de ani, a povestit pentru DailyMail ce se întâmplă cu nepoata ei. Marea dorință a sportivei a fost să meargă la mormântul bunicului, Constantin, iar bunica i-a îndeplinit-o.

Emma Răducanu a vrut să se recupereze în apartamentul bunicii din România

„Tocmai îmi făcusem o operație la ochi cu laser”

„Ea a spus că a venit doar să mă vadă pe mine și că nu vrea să vorbească cu nimeni altcineva în afară de mine. Emma nici măcar nu a vrut să-și viziteze vreunul dintre prietenii ei de aici… A ținut să mă vadă pe mine, pentru că și eu tocmai îmi făcusem o operație la ochi cu laser.

Când a venit, i s-a pus o atelă la braț, pentru că nu avea voie să îl miște. Nu am avut ocazia să facem prea multe. Dar ea a vrut să viziteze mormântul bunicului ei și am făcut asta”, a povestit bunica. Părinții Emmei, Ian și Renee, erau și ei în vizită, așa că toți patru au petrecut momente minunate în micul apartament în care Emma încă mai are propria cameră.

Niculica, bunica Emmei Răducanu

Bunica i-a făcut ciorbă de legume

Niculina a povestit cum i-a pregătit Emmei supă de legume, în timp ce vedeta de tenis primea telefoane despre viitorul echipei sale. De asemenea, cele două au vorbit în limba română și au fost văzute la cumpărături. În copilărie, fostul număr unu britanic rămânea în apartament cel puțin de două ori pe an.

„Am reușit să îi fac mâncare pe care și-o dorea… Ea a spus că vrea să mănânce supă de legume românească. Am fost și la mall și am luat niște alimente pe care ea le dorea pentru dieta specială pe care o ține” , a mai spus bunica Emmei. Pe de altă parte, Mamiya și Emma au fost și la un târg de antichități și au luat cina cu părinții tinerei.

Emma Răducanu, pe patul de spital

Se estimează că a câștigat peste 22 de milioane de lire sterline anul trecut

Emma a trebuit să plece din România mai repede decât s-a gândit pentru a merge la o vizită medicală. Câteva zile mai târziu, a anunțat pe rețelele de socializare că se desparte de ultima ei antrenoare, Sebastina Sach, din cauza „circumstanțelor nefericite”.

Chiar dacă în viața sportivă situația au fost probleme, nu au lipsit sponsorizările de la nume mari, precum Dior, Porsche sau Tiffany. Se estimează că anul trecut a câștigat peste 22 de milioane de lire sterline, ceea ce o face să fie a treia sportivă cu cele mai mari venituri din lume, după Serena Williams și Naomi Osaka.

Wimbledo, Emma Răducanu vorbește cu Kate Middletonm alături de Laura Robson (foto twitter)

Emma a stat la discuții cu Kate Middleton

Săptămâna trecută, Emma a avut o conversație cu Kate Middleton, a filmat promoții și a pozat pentru filmări cu Evian și Vodafone. Sportiva și-a făcut selfie-uri cu susținătorii care stăteau la coadă să o vadă și i-a spus prințesei de Wales că „a fost foarte distractiv. Ieri am fost acolo la 7.30 și era plin”.

Kate o admiră foarte mult pe Emma Răducanu

Kate a vrut să știe care este starea de sănătate și a întrebat-o: „Poți să te antrenezi în acest moment sau ți s-a spus să te odihnești?”. Emma i-a răspuns că antrenamentele vor începe într-o lună și nu mai are răbdare: „Este și dezintoxicare și exerciții ușoare, dar încă nu mă antrenez, ceea ce este enervant. Încep antrenamentele într-o lună”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre