Simona Ionescu / Redactor Șef

Este femeia girafă. O ucraineancă superbă are cel mai lung gât din lume

Este femeia girafă. O ucraineancă superbă are cel mai lung gât din lume
La 25 de ani, Lyudmila Titchenkova este o frumusețe de femeie. Cu o înălțime de aproape 2 metri, este posesoarea celui mai lung gât din lume.

Povestea Lyudmilei Titchenkova a început la vârsta de zece ani, când părinții au observat că trupul începe să se dezvolte într-un mod ciudat.

Este femeia girafă. O ucraineancă superbă are cel mai lung gât din lume

Este cu totul specială, dar toată lumea o apreciază pentru felul în care arată. Pentru Lyudmila însă e destul de greu să trăiască așa. Femeia de 25 de ani s-a născut cu o afecțiune genetică rară a țesutului conjunctiv. La vârsta de zece ani, părinții au constatat că aceasta începe să se dezvolte altfel decât oricare copil. Era mult mai înaltă, brațele erau mult mai lungi, iar gâtul parcă nu se mai oprea din crescut. Pe de altă parte, aceștia au constatat și o curbură anormală a coloanei vertebrale.

Suferă de sindromul Marfan

Speriați, părinții au dus-o imediat la medic și după multe investigații aceștia au dat verdictul final. Lyudmila suferă de sindromul Marfan, o afecțiune genetică rară care poate afecta mai multe părți ale corpului. În cazul tinerei, i-a fost modificat țesutul conjunctiv din coloana vertebrală.

Astfel, acesta s-a curbat la un unghi de 30 de grade. Tânăra a suferit o complicată intervenție chirurgicală corectivă și a urmat și un tratament pentru a-și îndrepta coloana vertebrală. În acest moment, fata poate, în sfârșit, să se bucure de viață și spune că nu se va lăsa afectată de lungimea gâtului.

Are o soră la fel de înaltă

Internauții din toată lumea i-au apreciat fotografiile și o felicită tot timpul pentru felul în care arată. Lyudmila o are alături și pe sora ei, care e la fel de înaltă. După mulți ani de suferință, părinții au înțeles că totul e bine când se termină cu bine și înălțimea poate fi uneori un mare avantaj. Potrivit oamenilor de știință, cele mai grave complicații provocate de Sindromul Marfan sunt defecte la nivelul sistemului cardio-vascular, respectiv valvele inimii și aorta.

Sursă foto: antena1

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre