Românii au stabilit că cea mai frumoasă destinaţie din ţară în 2022 este Iaşi. „Titlul Destinaţia Anului 2022 înseamnă pentru Iaşi vizibilitate mai mare şi o confirmare a faptului că oamenii care vin aici se simt bine şi se vor simţi bine, că au ce face, au cum să-și petreacă timpul liber, au ce vedea, se pot bucura de vibe-ul specific acestui oraş plin de tineri”, a spus Anca Zota, reprezentanta Centrului de Informare Turistică din Iaşi.
„Cozonaci buni ca la Moldova, nu sunt nicăieri”
În cadrul competiţiei, vedeta de televiziune Gianina Corondan este cea care a vizitat oraşele din finală. „Iaşul are haz. Multe oraşe sunt frumoase, bine structurate, dar Iaşul are un haz, un dor de viers, aşa. Ei bine, hazul acesta care vine de la Creangă, îmbinat cu arta de a povesti, este specificul moldovenesc, după mine. Şi arta de a face cozonaci. Nu am mâncat cozonaci mai buni ca în Moldova nicăieri”, a mărturisit, cu verva-i cunoscută, Gianina Corondan.
„România nu crede în ea însăși”
Iniţiatorii proiectului sunt un grup de tineri reuniţi în Asociaţia „Cred în România”, care constată că e vorba de „O Românie care, totuși, crede puțin în ea însăși”. În finala Destinației Anului 2022 în România au intrat Braşov, Iaşi şi Târgovişte, oraşele fiind alese în urma a 100.000 de voturi.
Clasamentul final a fost: Marele trofeu Destinaţia Anului în România la categoria „City Break” a mers către Iaşi, Braşov câștigând titlul de Destinaţia Anului 2022 în România – Premiul Juriului. Târgovişte, cea de-a treia finalistă a etapei naționale, rămâne în posesia trofeului Destinația Anului 2022 în Muntenia, Oltenia și Dobrogea, trofeu câştigat la etapa regională.
La baza jurizării au stat trei criterii: atractivitatea obiectivelor şi experienţelor turistice din cadrul destinaţiei, implicarea comunităţii şi puterea brandului de destinaţie. O treime din punctajul total a fost acordat de juriu (Dragoş Anastasiu, Felix Tătaru şi Dana Gonţ), iar două treimi din punctaj s-a obținut prin votul publicului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook