Simona Ionescu / Redactor Șef

Eveniment online.  „Săptămâna Presei Românești”

Eveniment online.  „Săptămâna Presei Românești”
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ne propune un eveniment online: „Săptămâna Presei Românești”. Mihai Eminescu a fost cel dintâi redactor profesionist în presa de la noi.

Eveniment online, azi, 22 ianuarie, de la ora 17.00. Puțin știu că Mihai Eminescu a fost cel dintâi redactor profesionist în presa de la noi. Ziariștii se mândresc cu înaintașii lor.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ne propune un eveniment online: „Săptămâna Presei Românești”.

Eveniment online.  „Săptămâna Presei Românești”

”Săptămâna Presei Românești” prilejuiește, în ultimul episod, al VII-lea, o reîntoarcere la Mihai Eminescu.

Marele nostru poet a fost și cel dintâi redactor profesionist în presa de la noi.

Personalitatea uriașă a poetului național va fi scoasă în evidență de jurnaliștii și scriitorii Miron Manega și Dan Toma Dulciu.

Ei vor evoca dimensiunea jurnalistică a intensei activități a lui Mihai Eminescu.

De asemenea, va fi difuzat un film de excepție, „Cufărul lui Eminescu”, o producție impresionantă, realizată de regizorul Mimis Ravanis.

Unde se va vedea evenimentul online „Săptămâna Presei Românești”

Evenimentul online poate fi vizionat pe pe pagina web www.uzp.org.ro, astăzi, 22 ianuarie, de la ora 17.00.

Seria de producții sub titlul „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” a fost un eveniment inedit, prin care Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a reflectat, în șapte episoade relevante, legătura dintre presă și cultură.

Proiectul a fost coordonat de președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, sub îndrumarea ambasadorului Neagu Udroiu, istoricul presei române, și realizat tehnic de către Ovidiu Zanfir (imagine, sunet și grafică).


Ce nu știați despre Mihai Eminescu

Versurile lui Eminescu l-au impresionat pe Papă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre