Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Ambasada Ungariei, cutremurată din temelii de moartea violentă a consulului. Reacția ambasadorului după accident

Exclusiv. Ambasada Ungariei, cutremurată din temelii de moartea violentă a consulului. Reacția ambasadorului după accident
Ambasada Ungariei se confruntă cu o tragedie, după ce o mașină consulară a fost implicată într-un accident mortal. Conform informațiilor, persoana decedată ar fi consulul Ungariei la București. Iată ce reacție a avut ambasadorul Ungariei la București după tragicul accident.

Un accident rutier grav a avut loc joi pe Autostrada Vestului, când un camion încărcat cu lemne a intrat pe contrasens și a lovit cu putere două autoturisme. Printre acestea se număra și o mașină a Corpului Diplomatic, aparținând Consulatului Ungariei din București.

Camionul a rupt un parapet înainte de a lovi frontal cele două vehicule, declanșând o tragedie. În urma impactului, șoferul care conducea mașina consulară și-a pierdut viața. Conform unor surse din cadrul poliției, victima ar fi chiar consulul Vágó Ferenc. 

Unul dintre pneuri ar fi făcut explozie 

„La data de 29 august 2024, un tir încărcat cu lemne circula pe A1 Deva-Nădlac dinspre Timișoara spre Lugoj, iar la un moment dat unul dintre pneuri ar fi făcut explozie, fapt pentru care tirul a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, ulterior tirul intrând în coliziune cu alte două autovehicule.

În urma impactului, conducătorul auto, de 60 de ani, a decedat.

În urma impactului, conducătorul auto, consulul Ungariei la București, de 60 de ani, a decedat.
Foto: Facebook

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, se arată în comunicatul IPJ Timiș.  

Ambasada nu confirmă, dar nici nu infirmă 

Conform site-ului Ambasadei Ungariei la București, Vágó Ferenc era Consilier de rangul II, precum și consul. La ordinul ambasadorului Ungariei, în acest moment consulatul Ungariei din strada Ștefan Negulescu din Capitală a fost închis mai devreme, deși programul era până la ora 16:30. Oficialii nu au oferit o reacție în afară de acest gest de solidaritate şi doliu vizavi de destinul tragic al colegului lor.

Ambasada nu ofera detalii despre identitatea victimei

Rețete și Vedete a contactat Ambasada Ungariei la București din strada Jean-Louis Calderon pentru a confirma identitatea celui decedat, însă ni s-a spus că momentan nu există o poziție oficială. 

Ambasada Ungariei la București din strada Jean-Louis Calderon nu a negat, dar nici nu a infirmat știrea.

Ambasada Ungariei nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat că persoana decedată ar fi consulul Vágó Ferenc, așa cum susțin sursele. Cu toate acestea, de la secretariatul Ambasadei ni s-a transmis că ar trebui să citim presa pentru a afla detalii despre decedat și accident. 

Ministrul Familiei, accident pe DN7

Tragedia vine după ce ministrul familiei, Natalia Intotero, a fost implicată marți într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Racoviţa din judeţul Vâlcea. Autovehiculul în care se afla s-a răsturnat după ce a fost izbit violent de un alt autoturism. Intotero a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, pentru investigaţii medicale. 

Natalia Intotero a fost adusă apoi la Spitalul Militar din București pentru investigații suplimentare, iar miercuri dimineață a fost externată. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre